Asgari ücrete rekor zam! O isim açıkladı 2023 asgari ücret ne kadar olacak, Ocak ayı asgari ücret zammı ne kadar? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. Ocak ayında yapılacak asgari ücretle ilgili biribirinden çarpıcı tahminler gelirken, bu zamana kadar yaptığı tahminlerin hemen hemen hepsi tutan isim yeni bir tahminde bulundu."Ocak ayı yapılacak olan asgari ücret zammı rekor kıracak" diyerek müjdeli haberi de verdi.

Asgari ücrete rekor zam! O isim açıkladı 2023 asgari ücret ne kadar olacak, Ocak ayı asgari ücret zammı ne kadar? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Uzaktan yakından özel sektör çalışanlarını dahi bile ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yapılan asgari ücret zammı özel sektörü çalışanlarına yapılacak zam oranını da dolaylı olarak belirlediğinden tüm çalışanların gözü Ocak ayında yapılacak olan asgari ücret zammına çevrilmiş durumda.

Bu yıl uzun zaman sonra asgari ücrete yapılmış olan ara zam ile birlikte çalışanlar küçük de olsa nefes alabildiler. Ancak yapılmış olan ara zam sonrası artan gıda ve enflasyon zamları karşısında yapılmış olan ara zam da eridi gitti.

Şimdi ise çalışanlar gözlerini yeni yapılacak olan Ocak ayındaki asgari ücrete çevirmiş durumda. Yapılacak olan bu zam enflasyon verileri de göz önünde bulundurulduğunda rekor zam olarak tarihe de geçebilir.

Bu zamana kadar yaptığı tüm tahminleri tutan Yeni Asır gazetesi yazarı Faruk Erden yeni yazısında asgari ücret zammını kaleme aldı. Erden yapılacak olan bu asgari ücret zammının enflasyon verileri baz alındığında rekor zam olarak tarihe geçebileceğini söyledi.

2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak, Ocak ayı asgari ücret zammı ne kadar? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

2023 Ocak ayı asgari ücret zammı hesaplandı

Bugüne kadar yapılan tüm asgari ücret zamlarının enflasyon verileri baz alınarak 3 ya da 7 puan üzerinde olduğunu söyleyen Erden, 2023 yılı asgari zam oranının belirlenmesinde yine böyle bir beklentinin olduğunu söyledi.

2023 asgari ücret zammı yüzde 80 olabilir

Erden yüzde yetmişlik enflasyon rakamları göz önünde bulundurulduğunda asgari ücret zammı da yüzde 80’lere varan oranları bulabileceğini açıkladı. Enflasyonun 3 ya da 7 puan üzerinde bir zam yapılırsa asgari ücret net olarak 8000 – 9000 TL arasında olacak.

Asgari ücret rakamları aralık ayında belli olacak

Asgari ücret zammı belirlenirken enflasyon rakamları önemli bir rol oynuyor. Aralık ayının başından itibaren Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başlayacak. Son enflasyon rakamları da Aralık ayında açıklanacağından asgari ücretim aralık ayında netlik kazanacağı belirtiliyor.