2023 asgari ücrette ara zam belli oldu? 2023 asgari ücret ara zammı ne kadar oldu

2023'te Asgari ücret belli olmasının hemen ardından yapılan açıklamalar doğrultusuda asgari ücrete ara zam yapılacağına daiğr bir çok söylenti ortaya çıkmış bir çok üst düzey yetkili "Gerekirse asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacaktır" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ara zam söylentilerine son noktayı koydu. 2023 temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıyor. Peki ne kadar?

2023 asgari ücrette ara zam belli oldu? 2023 asgari ücret ara zammı ne kadar oldu

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? sorusu aylardır konuşuluyordu. Asgari ücretli çalışan kesimin sevineceği haber geldi. Müjdeli haberi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. 

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olmasının ardından gözler asgari ücrete çevrilmişti. Asgari ücrete de zam beklenirken müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Erdoğan, "Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak" dedi. 

Asgari ücretli kesim bu haberi sevinçle karşıladı. Erdoğan'ın müjdeyi vermesinin ardından şimdide gözler asgari ücretin ne kadar olacağına çevrildi. 2023 asgari ücret ara zam ne kadar olacak? 2023 temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? aramaları hızlıca arama motorlarında en üst sıraya yerleşti. 

2023 ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLDU

2023 yılı asgari ücret zammı Aralık ayında belli olmuş ve asgari ücretlinin eline net 8 bin 506 lira geçecek şekilde zam yapılmıştı. 

Şimdi ise temmuz ayında yapılacak ara zammın ne kadar olacağı merak ediliyor. 

En düşük emekli maaşı yüzde 36 artışla 7500 TL'ye, emekli bayram ikramiyesi de yüzde 82 yükselişle 2000 TL'ye yükseldi. Bununla beraber "Asgari ücret ara zam olacak mı" sorusu gündemdeki sıcaklığını artırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacağını ifade etti.

Asgari ücret Ocak 2023 döneminde yüzde 54 artışle 8 bin 506 lira oldu.