2023 seçim takvimi ne zaman açıklanacak? 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman? İşte YSK’nın seçim takvimini açıklayacağı tarih!

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri için tarih bugün açıklanacak. Cumhurbaşkanının seçim kararı alma hakkı bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim kararı için bugünü işaret etmiş, kararı açıklayacağını duyurmuştu. Karar ile birlikte YSK’nın seçim takvimini ne zaman açıklayacağı merak ediliyor. Peki, YSK seçim takvimini ne zaman açıklayacak? İşte detaylar

2023 seçim takvimi ne zaman açıklanacak? 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman? İşte YSK’nın seçim takvimini açıklayacağı tarih!

Milyonların gözü 2023 seçimlerine çevrildi. Seçimlerin mayıs ayında yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı ya da TBMM’nin seçim kararı alması gerekiyor. Anayasa'nın 116. maddesine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), üye tam sayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebiliyor. Cumhurbaşkanının da seçimlerin yenilenmesini kararı alma hakkı bulunuyor. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri için tarih bugün açıklanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünü işaret etmiş, Seçim kararının Resmi Gazete yayın tarihini de ertesi gün olarak duyurmuştu.

Tüm Türkiye seçim kararının açıklanmasının ardından YSK’nın seçim takvimini açıklayacağı tarihi merak ediyor.

YSK SEÇİM TAKVİMİNİ NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Seçim kararının alınmasının ardından bir sonraki gün Cumhurbaşkanı seçim kararının Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor. Resmi Gazete’de yayınlanan kararın ardından YSK’nın en geç Pazar günü seçim takvimini açıklaması bekleniyor.