2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Eczacıbaşı Dynavit şov! Set vermeden yarı finale çıktılar

Eczacıbaşı Dynavit, 2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası müsabakasında karşılaştığı Tianjin Bohai Bank’ı 3-0 yenerek yarı finale yükseldi. Tijana Boskovic 22 sayıyla maçın en skoreri olurken galibiyette büyük rol oynadı.

2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Eczacıbaşı Dynavit şov! Set vermeden yarı finale çıktılar

2023 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele eden EczacıbaşıDynavit, Tianjin Bohai Bank ile karşılaştı. Müsabakanı ilk setinde, turuncu-beyazlılar, etkili servisleriyle oyunu domine ederek seti 25-18 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti. Aldığı 4 atak, 1 blok ve 1 servis sayısıyla Irina Voronkova sette önemli rol oynadı.

İkinci sette turuncu-beyazlıların etkili performansına karşı direnç gösteren Çin ekibi, setin sonlarına doğru hücumda rakibine engel olamadı ve Eczacıbaşı Dynavit seti 25-23 kazandı.

ECZACIBAŞI SET VERMEDİ

Son sette de oyundaki arayı bir an olsun kapatmayan ve rakibi karşısında üstünlüğü elinde tutan Eczacıbaşı Dynavit, seti 25-19, maçı da 3-0 kazanarak A Grubu’nu set vermeden lider tamamlayarak yarı finale yükseldi.

KAPTAN BOSKOVIC 22 SAYIYLA YILDIZLAŞTI

Aldığı 22 sayıyla kaptan Tijana Boskovic maçın en skorer ismi oldu. Eczacıbaşı Dynavit’li oyuncular, toplamda 8 blok ve 7 servis sayısı elde etti.

Eczacıbaşı Dynavit, yarı final karşılaşmasında Brezilya temsilcisi Dentil Praia Clube ile yarın TSİ 09.00’da karşılaşacak.

Salon: Huanglong Sports Center

Hakemler: Sumie Myoi (Japonya), Nurper Özbar (TUR)

Tianjin Bohai Bank: Wang, Yuan, Yao Dı, Lı Yangying, Wang, Yang, Meng (L), Liu (L)

Eczacıbaşı Dynavit: Hande, Jack-Kısal, Naz, Voronkova, Stevanovic, Boskovic, Simge (L), Gray, Yaprak, Elif, Beyza

Setler: 0-3 (18-25, 23-25,19-25)

Süre: 67 dakika (21,25,21)