2023 LGS sınavı ne zaman? LGS ertelenir mi, iptal mi edilir? LGS konuları ne? İşte 2023 LGS tarihi ve MEB açıklamaları!

MEB resmen duyurdu! LGS konuları değişti. Milyonlarca öğrencinin katılacağı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ile ilgili önemli kararı Bakan Mahmut Özer açıkladı! Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası eğitim ile ilgili alınan kararlar art arda geliyor. ki, LGS konuları ne? LGS soru dağılımı ve konuları değişti mi? 2023 LGS sınavı ne zaman? LGS ertelenir mi, iptal mi edilir? İşte Bakan Özer’in açıklamaları

2023 LGS sınavı ne zaman? LGS ertelenir mi, iptal mi edilir? LGS konuları ne? İşte 2023 LGS tarihi ve MEB açıklamaları!

MEB’ten LGS kararı! Resmen duyuruldu! LGS’ye katılacak milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası 2023 LGS ile ilgili alınan kararı Bakan Mahmut Özer açıkladı.  LGS’de bazı konular sınavdan çıkarıldı.

LGS SORU DAĞILIMI VE KONULARI DEĞİŞTİ Mİ?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketi nedeniyle eğitim alanında aldıkları kararları duyurdu. Bakan Özer açıklamasında, "LGS'yi sadece 8'inci sınıfın I. dönem konularından yapacağız. Yine YKS'de 12'nci sınıfın II. dönem konuları sınavda dâhil olmayacak." dedi.

10 ilde ikinci dönemde tüm sınıf ve kademelerde devam şartı aranmayacağını, deprem bölgesindeki ailelerin isterlerse farklı illere öğrencilerini nakledebileceklerini de anımsatan Özer, bu yıl yapılacak LGS ve YKS'ye ilişkin alınan yeni kararları da şöyle açıkladı:

 "LGS'de sadece 8'inci sınıfın birinci dönemi konuları dâhil olacak. Yani 8'inci sınıfın ikinci dönemi dâhil olmayacak. Yine YKS'de 12'nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dâhil olmayacak. Bunu da tüm kamuoyuyla paylaşmış olayım. Biz Bakanlık olarak hızlı bir şekilde tüm okullarımızı çocuklarımızla buluşturmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz."

LGS ERTELENECEK Mİ, AÇIKLAMA GELDİ Mİ?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası LGS’nin ertelenebileceği kamuoyunda konuşuluyordu. Ancak henüz erteleme ile ilgili bir açıklama yapılmadı. MEB, öğrencilerin belirtilen tarihe kadar sınavlarını çalışabilmeleri için konu daraltması yaptı. LGS’de erteleme veya iptal açıklaması gelmedi.

2023 LGS NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı uygulama tarihi henüz belli olmadı. 2022 yılında LGS 5 Haziran 2022 Pazar tarihinde uygulanmıştı.