2023 LGS ne zaman? MEB, LGS sınav takvimini duyurdu!

MEB açıkladı! 2023 LGS sınav takvimi belli oldu. Milyonlarca öğrenci ve velinin beklediği 2023 LGS kılavuzu yayınlandı. LGS başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi olarak yapılacak. LGS’ye ilişkin bilgiler, LGS sınav tarihi ile giriş belgeleri ve sonuç açıklama tarihlerini içeren detaylı takvim de paylaşıldı. Peki, 2023 LGS ne zaman? LGS hangi tarihte yapılacak? LGS’ye kaç gün kaldı? İşte MEB 2023 LGS takvimi!

2023 LGS ne zaman? MEB, LGS sınav takvimini duyurdu!

MEB’ten LGS açıklaması geldi! Milyonlarca öğrencinin katılacağı LGS sınav tarihi belli oldu ve başvuru kılavuzu yayınlandı. LGS’ye geri sayım resmen başladı. Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvurular merkezi olarak yapılacak. MEB, öğrencilerin sınava girecekleri il ve ilçe tercihleri için başvuru alacak. Başvuru yapmayanların sınav merkezi atamaları Bakanlık tarafından otomatik yapılacak.

2023 LGS NE ZAMAN?

LGS, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak. LGS’nin birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

LGS UYGULAMA KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları 26 Haziran'da MEB tarafından açıklanacak. LGS sonuçları "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.