2023 memur zammında oranlar netleşiyor! Son tahminler açıklandı. Öğretmen, polis, hemşire maaşlarında farklı oranlar var...

Türkiye'de yaşayan milyonlarca memur Temmuz ayında netleşecek zam oranını bekliyor. Maaşlarda yapılacak güncelleme ile memurun refah seviyesi yükselecek. Öğretmen, polis, hemşire, savcı ve hakim maaşlarında son tahminler yapıldı.

2023 memur zammında oranlar netleşiyor! Son tahminler açıklandı. Öğretmen, polis, hemşire maaşlarında farklı oranlar var...

Merakla beklenen memur maaş zammının açıklanmasına kısa bir süre kaldı. Temmuz ayı başında 6 aylık enflasyon oranın açıklanmasından sonra beklenen memur zammı artış oranı netleşecek.

MEMUR 5 AYLIK ZAM ORANI NETLEŞTİ

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra 5 aylık emekli ve memur zam oranı belli oldu. Kesin oran Temmuz ayı başında açıklanacak Haziran ayı enflasyonu ile kesinleşecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz." dedi.

YÜZDE 8 TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ÜZERİNDEN HESAPLANACAK

Memur maaşlarındaki enflasyon farkı ocak ayındaa yapılan yüzde 8 toplu sözleşme zammı üzerinden hesaplanacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ise enflasyon oranında zam yapılacak.