MSÜ sınavı ne zaman, saat kaçta başlayacak? MSÜ sınavı kaç dakika olacak, sınavda kaç soru sorulacak? İşte MSÜ sınav giriş belgesi alma ekranı!

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2 Nisan’da yapılacak. Askeri öğrenci adayları sınav öncesinde giriş belgeleri ile ilgili işlemleri tamamlarken, sınav ile ilgili bilgileri de araştırıyor. Peki, MSÜ sınavı ne zaman, saat kaçta başlayacak? MSÜ sınavı kaç soru sorulacak, kaç dakika olacak? MSÜ sınav giriş belgesi nasıl alınır? MSÜ sınavından en erken kaçta çıkılır? MSÜ sınavında kalem verilecek mi? 2023 MSÜ kaçta başlayıp kaçta bitecek? İşte detaylar…

MSÜ sınavı ne zaman, saat kaçta başlayacak? MSÜ sınavı kaç dakika olacak, sınavda kaç soru sorulacak? İşte MSÜ sınav giriş belgesi alma ekranı!

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023 MSÜ) 2 Nisan Pazar günü yapılacak. ÖSYM tarafından uygulanacak sınav öncesinde adaylara kimlik işlemleri ile ilgili açıklama yapılırken, saat uyarısı da yapıldı.

2023-MSÜ SINAVA GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecek.

MSÜ SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

MSÜ sınavı 2 Nisan 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. 10.15’te başlayacak sınav, saat 13.00’te sona erecek. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına; sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklar.

MSÜ SINAVI KAÇ DAKİKA OLACAK, SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK?

MSÜ sınavı için adaylara 165 dakika verilecek. Sınavda adaylara, ortaöğretim düzeyinde, beş seçenekli çoktan seçmeli 120 sorudan oluşan bir test uygulanacak.

ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

1) 2023-MSÜ sınava giriş belgesi

2) Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslı

2023-MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. MSÜ sonuçları 24 Nisan 2023 tarihinde açıklanacak.