Seçim ertelendi mi? 2023 seçimi ne zaman, tarih belli oldu mu? 14 Mayıs’ta seçim olacak mı?

Deprem nedeniyle seçimin erteleneceği konuşuluyordu. Siyasetin gündeminde yer alan seçim tartışmaları daha da alevlenirken, son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda seçim tarihini açıkladı. Peki, Seçim ertelendi mi? 2023 seçimi ne zaman, tarih belli oldu mu? 14 Mayıs’ta seçim olacak mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları!

Seçim ertelendi mi? 2023 seçimi ne zaman, tarih belli oldu mu? 14 Mayıs’ta seçim olacak mı?

Yaşanan deprem felaketi sonrasında seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği gündemdeydi. Seçim tartışmaları devam ederken seçim tarihi ile ilgili polemikler de yaşandı. Son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu. Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihini açıkladı.

2023 SEÇİMİ NE ZAMAN, TARİH BELLİ OLDU MU?

Sorulması gereken hesapları da adli ve siyasi olarak sormak boynumuzun borcudur. Bugün yavru muhalefet çıkmış yargıyı bizim yönlendirdiğimizi söylüyor ayıptır. Türkiye'de Erdoğan'ın bu konuda nasıl davrandığını Rabbim bilir sen anlamazsın. Sen önce kendini düzelt.

Bu millet vakit geliyor 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara prim vermeyecektir. Onlar deprem bölgesine gidip sadece konuşacak poz verip dönecek. Şu anda biz can derdindeyiz onlar ise mal derdinde. Şimdilik not ediyoruz vakti gelince bu notları açıklayacağız. Adaylık kavgasından milletin dertleriyle dertlenemeyenlerin kendi sığ dünyalarıyla baş başa bırakıyoruz.''