2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi

Milli İrade Platformu öncülüğündeki 308 sivil toplum kuruluşunun organizasyonunda "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan Bilal Erdoğan, burada yaptığı açıklamada "Biz terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin de Filistin'de şehit edilen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Bizler kayıtsız kalamayız. Ancak birlik olduğumuzda bu zulümlere karşı güçlü olabiliriz." ifadelerini kullandı.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde on binlerce kişi bir araya geldi.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 1

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Eminönü Yeni Camii, Sultanahmet Camii ve Süleymaniye Camisi önlerinde oluşturulan kortejlerden önce kendi imkanlarıyla Galata Köprüsü'ne gelen katılımcılar burada toplandı.

Köprüye çıkan yollar trafiğe kapatıldığı için katılımcılardan bazıları yürüyerek bazıları da Üsküdar'dan vapurlarla alana ulaştı.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 2

Sloganlar atıp tekbir getiren katılımcılar, çalınan müziklere de ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak eşlik etti. Galata Köprüsü civarında bulunan 200'e yakın balıkçı teknesinin de yürüyüşe destek verdiği anons edildi.

Kentteki 4 büyük camide kılınan sabah namazının ardından camilerin önlerinde toplanan katılımcılar da kortej eşliğinde Galata Köprüsü'ne ulaştı.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 3

MARMARAY’DA YOĞUNLUK YAŞANDI

Yürüyüş sırasında Marmaray'ın Sirkeci istasyonundan gelen çok sayıda kişi de Eminönü'nden korteje katıldı. Katılımcıların ilgisi nedeniyle Marmaray'da yoğunluk oluştu.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 4

ÇOK SAYIDA SİYASETÇİ YÜRÜYÜŞE KATILDI

Yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 5

Galata Köprüsü'ndeki platformlarda "ForFairFuture" (Adil gelecek için) yazılı etiketler yer alırken alana dev ekranlar kuruldu, ses sistemi için kolonlar yerleştirildi.

Köprünün Karaköy çıkışında basın için oluşturulan platformda, birçok yerli ve yabancı basın mensubu programı takip etti.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 6

Kur'an-ı Kerim okunan programda Abdurrahim Karakoç'un "Kardan aydınlık" bestesi seslendirildi. Katılımcılar da cep telefonlarının ışıklarını açarak eşlik etti.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 7

"ŞEHİTLERİMİZİN DE FİLİSTİN'DEKİ ÇOCUKLARIN DA KATİLLERİ AYNI ODAKLAR"

Yürüyüşe katılan, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan Bilal Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail, Filistinli kardeşlerimizin haklarını gasp etmeye ve çalmaya her gün yeni bir boyutta devam etti. Dünya buna seyirci kaldı. Biz yeni yılın ilk sabahında bunu İstanbul'dan tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. Biz terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin de Filistin'de şehit edilen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Bizler kayıtsız kalamayız. Çünkü Kudüs bizim ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa bizim kutlu mabedimiz. Biz terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin katillerinin kim olduğunu biliyoruz. Ancak birlik olduğumuzda bu zulümlere karşı güçlü olabiliriz."

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 8

"TARİHİ BİR NOT DÜŞECEĞİZ"

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız; "Bu sabah bütün İstanbullular kıyamda. Bu köprüde buluşuyorlar. Bu topraklarda var oluşumuzun hikayesini yazan şehitlerimize o vefanın bir borcu olarak buradayız. Gazze'ye ve Filistin'e destek olmak için buradayız. Bütün İstanbul akın akın Galata Köprüsü'nde. Bu tarihi mekandan tarihi bir notu düşmüş olacağız." dedi.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 9

"SESSİZ KALAMAYIZ"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "İnsanlığın son adası diye tabiri vardı milletimiz için. O anları yaşıyoruz. İnsanlığın son adası olan Türkiye'den tüm dünyaya sesleniyoruz. Buna vesile olanlara teşekkür ediyorum. Bugün İsrail'in işlediği devlet terörüne karşı sessiz kalamayız. Teröristlerin güvenlik güçlerimize yaptıkları saldırılara sessiz kalamayız. Gazze'de yaşanan katliamlara karşı devlet ve devlet başkanı düzeyinde de en yüksek zirvesini gösteren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 10

SELÇUK BAYRAKTAR DA OMZUNDA KIZIYLA YÜRÜYEREK GELDİ

Galata Köprüsü'ndeki "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşüne T3 Vakfı ve Baykar Yönetim Kurulu Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da omzunda kızıyla yürüyerek geldi. 

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 11

Selçuk Bayraktar Gazze'deki İsrail zulmüne dikkat çekerek "Bizler de hayatımızı ülkemizi tam bağımsız ve güçlü kılacak teknolojileri kılmaya vakfettik. Rahmetli babam da bu yolda hayatını vakfetmişti. İnşallah ülkemiz nesillerimizle beraber bir gün bu zulme dur diyecek kapasiteye ulaşacak. Dost ve kardeş coğrafyalarıyla beraber bir anlamda bütün dünyayı hürriyetine kavuşturacak." dedi.

2024’ün ilk gününde İstanbul’da tarihi yürüyüş! Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geldi - Resim : 12

 BERAT ALBAYRAK VE EŞİ ESRA ALBAYRAK DA GALATA’DA !

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak, sınır ötesinde görev yaparken şehit düşen Kahraman Mehmetçiklerimiz ile İsrail'in insanlık dışı soykırımına maruz kalan Filistinliler için önemli bir çağrıda bulunmuştu. Berat Albayrak ve Esra Albayrak, zulme karşı dik duruşu tüm dünyaya göstermek için herkesi bu sabah Galata Köprüsü'nde yapılan tarihi yürüyüşe davet etmişti.

Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak da bu sabah Galata Köprüsü'ndeki kalabalığın için yerlerini aldı.