Dört Balkan ülkesi EURO 2028'e talip oldu

2028'de yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'na dört Balkan ülkesi birlikte başvurmayı planlıyor.

Dört Balkan ülkesi EURO 2028'e talip oldu

TV100 - Dış basında yer alan haberlere göre Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Romanya 2028'de yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'na ortak evsahipliği başvurusu yapmaya hazırlanıyor. 

Yunanistan Spor Bakanı George Vassiliadis tarafından yapılan açıklamada ilk kez dile getirilen plana göre bu 4 ülke ayrıca 2030 Dünya Kupası ev sahipliği için de ortak başvuru kararı aldı. 

Vassiliadis, "Bugün büyük bir gün, hayalimizi gerçekleştirmek için ilk adımı atıyoruz. Balkan bölgesini bir araya getirmek ve geleceğe daha iyimser bakmak istiyoruz" diye konuştu. 

Yunanistan Futbol Federasyonu Başkanı Evangelos Grammenos ise "Başvurumuzun başarılı olacağına inanıyoruz. Bu turnuvayla Balkan bölgesi de gelişecektir" şeklinde konuştu. 

Daha önce 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için başvuru yapan ülke olmamıştı. İtalya ve İngiltere'nin tek başlarına EURO 2028'e talip olmayı  düşündüğü ise kulislerde konuşuluyor. 

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası 12 Avrupa şehrinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve bu turnuva tarihinde bir ilk olacak. EURO 2020'nin yarı final ve final etabı ise Londra'da yapılacak. 

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliği için ise Türkiye ve Almanya yarışmış ancak ev sahipliğini alan ülke Almanya olmuştu. 

4 Balkan ülkesinin aday olduğu 2030 Dünya Kupası'na ise Fas-İspanya; Arjantin-Uruguay, Paraguay-Şili talip olmuştu. 

Balkanlarda yapılmış en son büyük organizasyon 2004 Atina Olimpiyatları'ydı.