21 milyonluk şehre kilit vuruldu! Süresiz kapanma kararı!

Çin'in Siçuan eyaleti, Kovid-19 vakaları nedeniyle 1 Eylül'de karantinaya alınmıştı. Yetkililerin bazı bölgelerde riskin halen devam ettiğini bildirmesi sonrası 21 milyonluk şehirde kapanma süresiz olarak uzatıldı.

21 milyonluk şehre kilit vuruldu! Süresiz kapanma kararı!

Çin'in 21 milyon nüfusa sahip eyaleti Siçuan, 1 Eylül'de artan Kovid-19 vakaları nedeniyle kapanmıştı. Apple'a parça üreten fabrikanın da bulunduğu eyalet, Kovid-19 riskinin devam ettiği gerekçesiyle süresiz olarak kapatıldı.

Siçuan eyaletinin merkezi Çıngdu şehrinde artan Kovid-19 vakaları nedeniyle ilan edilen kapanma süresiz olarak uzatıldı. Kentte son 24 saatte 116 yeni vaka kaydedildiği açıklandı.

21 milyonluk şehirde, vatandaşların testler dışında evlerinden çıkmamaları istenirken, her aileden bir bireye günlük alışveriş için izin verileceği açıklanmıştı.

1 Eylül'de ilan edilen karantinanın çarşamba günü sona ermesi bekleniyordu, ancak yetkililer bazı bölgelerde riskin halen devam ettiğini söyleyerek karantina kararını süresi olarak uzattı.

Tedbirler nedeniyle, güz dönemine 1 Eylül'de başlaması planlanan okulların açılışı süresiz ertelendi.

Japon otomotiv şirketi Toyota, ABD'li çip üreticisi Intel ve elektronik ürün imalatçısı Foxconn gibi uluslararası şirketlerin fabrikalarının bulunduğu kentteki kapanmanın kritik sanayi kollarında tedarik zincirini olumsuz etkilemesi bekleniyor.

The Guardian'ın haberine göre, şehirde Apple'ın tedarikçisi olan ve iPad ve Macbook'ları üreten Foxcomm ve Macbook'lar için parça üreten Jabil'in şehirde fabrikası bulunuyor.