250 kuş türüne ev sahipliği yapan Van Gölü Havzası göçmen misafirlerini ağırlamaya devam edecek

Van Gölü Havzasının pembe misafirleri flamingolar, bölgede yaşanan aşırı sıcak havalar ve avlanma yasağı gibi nedenler yüzünden Van Gölü Havzası'ndaki konaklama sürelerini uzattılar.

250  kuş türüne ev sahipliği yapan Van Gölü Havzası göçmen misafirlerini ağırlamaya devam edecek

Her yıl onlarcar kuş türüne konak olan Van Gölü havzası her yıl olduğu gibi bu yılda birçok kuşa ev sahipliği yapıyor. Van Gölü havzasında geçici olarak konaklayan flamingolar, bölgede yaşanan aşırı sıcaklar ve avlanma yasağı gibi nedenler dolayısıyla havzada konaklama sürelerini uzattılar.

Adeta kuş cennetini andıran Van Gölü havzası göçmen misafirleri, bölgedeki sıcak hava ve avlanma yasağı sayesinde konaklama sürelerini uzattı.

450 KUŞ TÜRÜNÜN 250'SİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Zengin kuş popülasyonuyla kuş cenneti olarak anılan Van Gölü Havzası çevresinde görülen flamingolar, kıyı şeridini adeta beyaza bürüdü. Türkiye'deki yaklaşık 450 kuş türünden 250'sine ev sahipliği yapan Van Gölü Havzası'nda konaklayan flamingolar, görüntüleriyle göz kamaştırıyor. Her yıl ilkbahar aylarında Afrika ve İran'ın Urmiye Gölü'nden Van Gölü Havzasında konaklayan flamingolar, kış mevsimin gelmesiyle aynı güzergaha göç ediyorlar.

Son yıllarda zaman zaman kış mevsiminde göç etmediği görülen flamingolar Gevaş Göründü sulak alanını mesken tuttular.

 

250  kuş türüne ev sahipliği yapan Van Gölü Havzası göçmen misafirlerini ağırlamaya devam edecek - Resim : 1