26 milyon araç sahibini ilgilendiriyor! 1 Mayıs’tan itibaren değişiyor: Yeni dönem başlıyor

Araç sahiplerini ilgilendiren düzenleme 1 Mayıs’ta hayata geçiyor. Trafik sigortasında basamak dönemine geçilirken; kimisine yüzde 200 zam kimisine yüzde 50 indirim uygulanacak. Bu kapsamda çok kaza yapan sürücüler 17 bin TL, hiç kaza yapmayan 3 bin TL ödeyecek.

26 milyon araç sahibini ilgilendiriyor! 1 Mayıs’tan itibaren değişiyor: Yeni dönem başlıyor

26 milyondan fazla araç sahibini ilgilendiren düzenlemeye kısa bir süre kaldı. Trafik sigortasında yeni düzenlemeye gidiliyor.

Mayıs ayı başı itibarıyla da uygulamaya girecek. Yeni düzenleme ile hem de 26 milyon araç sahibinin mayıs başında trafik sigortasına ödeyeceği prim değişecek hem de yeni hasar basamak sistemi uygulaması başlayacak.

RİSKE GÖRE SINIFLANDIRILACAK

En düşük basamakta yani 0’da "çok riskli sürücüler" yer alacak ve poliçelerine yüzde 200 zam yapılacak. Kaza yapmayan sürücüler için ise en üstte yani 8. Basamakta "çok iyi sürücüler" kısmında olacak. Bu sürücülerin poliçelerinde ise yüzde 50 indirime gidilecek. Yeni uygulamaya ise 1 Mayıs itibarıyla geçilecek.

HER AY YÜZDE 2 ZAM

Ayrıca Mayıs ayından itibaren sigorta şirketleri trafik sigortalarında bir kereye mahsus olmak üzere yüzde 5 zam yapacak. Ardından ise her ay yüzde 2 oranında zam uygulanacak.