- 272 derecede kirpikleri bile titremiyor, 520 milyon yıldır aramızda yaşıyor

Dünyanın en dayanıklı canlısının Su ayısı olduğu biliniyor. Eksi 272 dereceye kadar hayatta kalabilen bu canlıların yaklaşık 520 milyon yıldır yaşadığı tahmin ediliyor.

- 272 derecede kirpikleri bile titremiyor, 520 milyon yıldır aramızda yaşıyor

Bilim camiası, araştırmalarını gerçekleştirirken dünya üzerindeki en dayanıklı canlıların hangileri olduğunu da beliriyor. Dünyanın en dayanıklı canlısı olduğu bilinen su aygırının özellikleri ise duyanları şaşırtıyor. 

Son olarak Japonya'da yeni cinsleri keşfedilen su ayıları sadece 300 ila 700 mikrometre boyunda.

Vücudu tırtıla benzeyen ama sekiz bacağı bulunan su ayılarının O harfi şeklinde ağızları var. Genelde suda ya da yosunların üzerinde yaşayan su ayılarının temel besin kaynağı ise kendilerinden de küçük olan ve rotifer olarak adlandırılan mikro organizmalar.

EKSİ 270 DERECEYE KADAR HAYATTA KALABİLİYOR

Su ayıları yaklaşık 520 milyon ila 100 milyon yıldır yaşadığı düşünülüyor. Bilim insanları, 150 derece sıcaklığa ve -272 derece soğuğa dayanabilen su ayılarının uzayda dahi hayatta kalabileceğini söylüyor.

Almanya'nın Stuttgart Üniversitesi'nden mikrobiyolog Ralph Schill, "Dinozorların ortaya çıkışına ve yok oluşuna tanıklık etmiş bir canlı türünden bahsediyoruz" diyor.