29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınında yeni gelişme! Projeyi çizen mimar konuştu: "Tek giriş değildi, çıkışı kapatmış olabilirler"

İstanbul Şişli'de bir gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili 11 kişi gözaltına alınırken soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. 16 katlı binanın alt katında bulunan gece kulübünün projesini çizen mimar Mehmet Enver Horozoğlu, "Yukarıda pasaj vardı, pasajdan iniş vardı ama bunun çıkışı vardı, tek giriş değildi. Çıkışı kapatmış olabilirler. Giriş çıkışı olmadan zaten belediyeden geçmezdi." dedi.

29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınında yeni gelişme! Projeyi çizen mimar konuştu: "Tek giriş değildi, çıkışı kapatmış olabilirler"

Beşiktaş Gayrettepe'de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıkmış ve 29 kişi hayatını kaybetmişti.

PROJEYİ ÇİZEN MİMAR KONUŞTU

Facianın meydana geldiği gece kulübünde inceleme devam ederken binanın mimarı Zeki Öztekin’in yanında çalışan mimar Mehmet Enver Horozoğlu, projeyi kendisinin çizdiğini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1971 yılında mezun olduktan sonra 1972’de binanın projesini çizdiğini ifade eden Horozoğlu, yangın sonrası binadaki son durumu görmeye geldi.

29 kişinin can verdiği yangın faciasında binanın mimarı konuştu: Tek giriş değildi, çıkışı kapatmış olabilirler - 5

“ÇIKIŞ VARDI, BEN ÇİZDİM HATIRLIYORUM"

Horozoğlu, binanın altını sinema olarak çizdiklerini ifade edip "1972 yılında çizdiğimizi hatırlıyorum, eskiden bu inşaatlar iki senede ancak biterdi. Direkt sinema salonu olarak çizildi. Ben çizdim çünkü biliyorum." dedi.

29 kişinin can verdiği yangın faciasında binanın mimarı konuştu: Tek giriş değildi, çıkışı kapatmış olabilirler - 9

Çizimlerde üstte balkon olduğunu ve binanın bir süre sinema salonu olarak faaliyet gösterdiğini dile getiren Horozoğlu,Prı