29 kişiye mezar olmuştu! Faciada yeni detaylar ortaya çıktı! Kahraman salon şefi 3 kişiyi dışarı çıkardı!

Şişli'de tadilat sırasında gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Olayda hayatını kaybedenlerden salon şefi Özkan Baş'ın ölmeden önce 3 kişiyi dışarı çıkardığı, bir arkadaşını daha çıkarmak için içeri girdiğinde ise nefessiz kalıp bir daha dışarı çıkamadığı ortaya çıktı. B

29 kişiye mezar olmuştu! Faciada yeni detaylar ortaya çıktı! Kahraman salon şefi 3 kişiyi dışarı çıkardı!

İstanbul Gayrettepe'de bulunan 'Masquerade' isimli gece kulübündeki tadilat sırasında çıkan yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. ile sorumlu müdür İsmet Ş., işletme müdürü Arda Arman P. ve iş yeri muhasebecisi Salim A., tadilat ile ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A., mobilyacı Ercan E. ve iş yeri ortağı Fatma D. olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alınıştı. Şüphelilerden biri serbest kalmıştı. Yangına ilişkin devam eden soruşturma kapsamında sahne platform firması yetkilisi 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı ise 11'e yükseldi.

TEKNİK SERVİS PERSONELİ GÖZALTINDA

Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'nde ifadeleri alınan 9 kişi için ek gözaltı süresi alınırken, mobilyacı Ercan E.'nin ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Devam eden soruşturma kapsamında ise gece kulübünün teknik servis personeli İbrahim B.'nin de (36) polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltındaki kişilerin ifadeleri devam ederken, yaşanan olayla ilgili yeni göz altıların olabileceği belirtilmişti. Emniyet tarafından yapılan açıklamalar kapsamında, sahne platformu firmasının sahibi Dursun Ç. ile teknik servis sorumlusu Sibel Ç. savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'nde ifadeleri alınan 9 şahıs için ek gözaltı alınırken, şahıslardan mobilyacı Ercan E.'nin ifadesinin alınması sonrasında savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Olay çerçevesinde gece kulübünün teknik servis personeli İbrahim B'nin (36) de polis tarafından gözaltına alındığı öğrenilmişti.

Şahsın ifadesinin alındığı öğrenilirken, Yeni gelen bilgiler doğrultusunda kulübün sahne platform firması yetkilisi olan Dursun Ç. ve eşi Sibel Ç. de savcılık talimatıyla Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından gözaltına alınmıştı. İfade işlemleri tamamlanan 11 şüpheli, Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'nden Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

KAHRAMAN SALON ŞEFİ

Tüm bunların yanında olayla ilgili yeni hikayeler de ortaya çıkmaya başladı. Yıllardır o mekanda çalışan ve solan şefliği yapan Özkan Baş da yangında can verdi. Özkan Baş'ın son ana kadar arkadaşlarını kurtarmak için mücadele ettiği ortaya çıktı. İddiaya göre Baş yangını fark edince önce üst kattaki muhasebe bölümüne haber verdi, ardından 3 arkadaşını dışarıya kadar çıkmasına yardımcı oldu. Yanında da yine hayatını kaybedenlerden Şivan Dolu vardı. İkili arkadaşlarının hayatını kurtardı ama bir başka arkadaşlarını daha kurtarma umuduyla girdikleri o cehennemden tekrar çıkamadılar.

SON DOĞUM GÜNÜNÜ "TEŞEKKÜRLER MASQUERADE" NOTUYLA PAYLAŞTI

Solan şefi Özkan Baş'tan geriye sosyal medya hesabında paylaştığı son doğum günü anıları kaldı. Eylül ayında Teşekkürler Masquerade ailem diyerek paylaştığı videoda sevenlerine sarılıp pastasına üfleyen Baş son kez doğum günü kutladığından habersizdi o anlarla ilgili paylaşıma yorum yapan arkadaşları ise onun için dualar etti.

BİNADAN EŞYA ALINMASINA İZİN VERİLDİ

Facianın meydana geldiği gece kulübünün üst bölümünde bulunan 64 daireli 13 katlı apartmanın olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının tamamlanmasının ardından eşyaların alınmasına izin verildiği gün içinde de binaya elektrik verileceği kaydedildi