3 farklı depoya yapılan baskınlarda tam 64 ton sahte deterjan ele geçirildi

Tekirdağ'da JASAT ekiplerinin yönettiği çalışmaların sonucunda 3 farklı depo ve bir araçta yapılan aramalarda piyasa değeri 4 Milyon TL olan malzemeler ele geçirildi.

3 farklı depoya yapılan baskınlarda tam 64 ton sahte deterjan ele geçirildi

Çorlu'da, JASAT ekipleri yürüttüğü çalışmalar sonucunda Hatip Mahallesi'nde bulunan Mobilyacılar Sanayi Sitesi'ndeki üç depoda sahte deterjan üretimi yapıldığını tespit etti. Jandarma Suç Araştırma Timlerinin takipte olduğu Ü.D., kullandığı kamyonet ile takibe alındı. 

Ergene İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi sırasında durdurulan kamyontten arama yapıldı. Şüpheli araçta 9 bin litre sahte sıvı deterjan olduğu tespit edildi.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELERİN PİYASA DEĞERİ 4 MİLYON TL

Çıkartılan arama kararı ile sanayi sitesindeki 3 depoda ve araçta yapılan aramalarda toplam, 43 ton sahte toz deterjan, 12 ton sahte sıvı deterjan, 8 bin adet çeşitli ebatlarda deterjan bidon kapağı, 17 bin 200 adet çeşitli ebatlarda deterjan bidonu, 2 adet elektronik kantar, 4 adet tam otomatik deterjan dolum makinesi, 4 adet 4 tonluk dolum tankı, 1 adet elektronik ambalaj etiketleme makinesi, 1 adet deterjan karma makinesi olmak üzere piyasa değeri 4 milyon TL olan malzeme ele geçirildi.

3 farklı depoya yapılan baskınlarda tam 64 ton sahte deterjan ele geçirildi - Resim : 1

Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.