3 günlük yasak öncesi pazarlar doldu

3 günlük sokağa çıkma yasağına saatler kala semt pazarları doldu taştı. Pazar gecesi 00.00’da sona erecek yasak öncesi bazı vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için yoğunluk oluşturuyor. Ramazan ayının yanı sıra yasak nedeniyle alışveriş yapmak isteyenler pazar girişlerinde uzun kuyruklar oluşturdu

3 günlük yasak öncesi pazarlar doldu

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta, saat 24.00'ten itibaren geçerli olacak 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yasağın uygulanacağı 31 ilde denetimler sıklaştırılırken, vatandaşlar ihtiyaçlarını, pazar, market, kasap, fırın gibi noktalardan tamamlamaya çalışıyor.

Pazar gecesi 00.00’da sona erecek yasak öncesi bazı vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için yoğunluk oluşturuyor.

Ramazan ayı ve üç günlük sokağa çıkma yasağı öncesi alışveriş hareketliliği yaşanıyor.

Pazar yerlerinde Polis ve zabıta ekiplerinin uyarıları sürüyor.

Corona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı öncesi başkentte Ulus halinde polis ve sağlık ekipleri vatandaşların ateşini kontrol ediyor ve pazara girişleri kontrollü bir şekilde sağlıyor.

Ramazan ayının yanı sıra yasak nedeniyle alışveriş yapmak isteyenler pazar girişlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

İstanbul Kartal Yakacık Mahallesi’nde bulunan semt pazarında aşırı yoğunluk yaşandı.

Pazar girişlerine Kartal Belediyesi tarafından dezenfektan konuldu. Pazarda çok sayıda maskesiz dolaşan ve eldivensiz ürün seçen vatandaşlar görüldü. Kimi esnaf eldivensiz satış yaptı, yoğunluk sebebiyle sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı.

Müşteri olarak pazara geldiğini belirten Ali Ergin “Kimse sosyal mesafe kuralına uymuyor.” dedi. Pazar esnafı Cüneyt Yaman ise pazarlardaki yoğunluğun sebebini marketlerin pahalı olmasına bağlayarak “Marketlerin fiyatları çok yüksek. Mesela vatandaş limonu pazarda 7,5 liraya alırken, markette 15 liraya alıyor. İnsanların çoğu asgari ücretle çalıştığı için pazarlar yoğun oluyor. Zabıtalar maskelerimizi veriyor. Biz de çalışıyoruz.” diye konuştu.