YSK hangi ilçelerdeki seçimleri iptal etmişti?

31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından tüm siyasi partiler farklı yerlerde, benzer ve farklı gerekçelerle seçim sonuçlarına itiraz etti. Bunun üzerine bazı sandıklarda sayım tekrarlanırken, bazı yerlerde ise seçimler iptal edildi.

YSK hangi ilçelerdeki seçimleri iptal etmişti?

YSK, yapılan itirazlar sonucunda Türkiye genelinde şu ana kadar üç ilçede yeniden seçim yapılmasını kararlaştırdı. İşte o üç ilçe…

YSK ilk seçim iptal kararını Artvin'in Yusufeli ilçesi için verdi. Yusufeli'ni AK Partili aday Eyüp Aytekin 3 oy farkla kazandı. CHP'nin kısıtlı seçmenin oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK bu durumun seçim sonucunu etkilemiş olabileceği varsayımıyla Yusufeli'nde yeniden seçim kararı verdi. Yusufeli'nde 2 Haziran'da yeniden seçim yapılacak.

YSK ikinci iptal kararını ise Kırıkkale'nin Keskin ilçesi için verdi. Keskin’i İYİ Parti'den Necati Alsancak 6 oy farkla kazandı. Bunun üzerine AK Parti, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu ancak yaptığı itiraz reddedildi. AK Parti ikinci hamle olarak itirazını YSK'ya taşıdı. YSK, kısıtlı seçmen gerekçesiyle Keskin'de de tekrar sandığa gidileceğini duyurdu.

Seçimlerin tekrar edileceği üçüncü yer ise Denizli'nin Honaz ilçesi oldu. Honaz'da açıklanan geçici sonuçlara göre CHP'nin adayı 8 oyla AK Parti'nin adayının önündeydi. AK Parti'nin itirazları sonrası geçici oylar tekrar kontrol edilince fark 1 oya indi. Bu gelişme üzerine AK Parti, YSK'ya kısıtlı seçmen oyu kullanıldığı yönünde itirazda bulundu. YSK bu itirazı da  kabul ederek Honaz'da seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi.