Milyonlarca vatandaş iptal etti! İstenmeyen SMS, sesli arama ve e-postalar...

İstenmeyen SMS, sesli arama ve e-postalar e-Devlet üzerinden iptaline imkan veren Ticari Elektronik İleti Yönetim Sisteminde (İYS) 32,2 milyon ret işlemi ve 300 bine yakın onay işlemi gerçekleşti.

Milyonlarca vatandaş iptal etti! İstenmeyen SMS, sesli arama ve e-postalar...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, istenmeyen SMS, sesli arama ve e-postaların e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.t adresinden iptal edilebileceği uygulamaya ilişkin açıklamasında, "Bugüne kadar 2 milyonun üzerinde vatandaşımız sisteme girerek onaylarını kontrol etti, 32,2 milyon ret işlemi ve 300 bine yakın onay işlemi gerçekleşti "bilgisini paylaştı.

Bakan Pekcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ticari elektronik ileti tercihlerini kolayca e-Devlet kapısından veya www.iys.org.tr adresinden değiştirilebileceğini ifade etti.

Pekcan, "İstenmeyen SMS, sesli arama ve e-posta gibi ticari elektronik iletilerin önüne geçmek amacıyla 7 Ocakta hizmete açtığımız Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemine (İYS) vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Bundan sonra da vatandaşlarımız ticari elektronik ileti tercihlerini kolayca e-Devlet kapısından veya www.iys.org.tr adresinden arzu ettikleri anda değiştirebilirler" ifadelerini kullandı.