35 yıllık emeği 1 dakikada yok oldu! "Bir o kadar daha ömrüm yok"

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde yaşayan Mustafa Keklik'in 35 yıl para biriktirerek aldığı ev, deprem felaketinde yerle bir oldu. Evde ailesiyle yalnızca 5 ay oturabildiklerini ifade eden Keklik, "Benim tekrardan böyle bir ev yapmaya 35 senelik daha ömrüm de yok, gücüm de yok." dedi.

35 yıllık emeği 1 dakikada yok oldu! "Bir o kadar daha ömrüm yok"

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Şahintepe köyünde yaşayan Mustafa Keklik, yıkılan eviyle ilgili hikayesi yürekleri sızlattı. Keklik'in 35 yıl para biriktirerek yaptırdığı ve sadece 5 ay oturabildiği ev, depremde yerle bir oldu.

"HANE BAŞINA PREFABRİK EV İSTİYORUZ"

Mustafa Keklik, “Yetkililerden ek beklentimiz bir an önce yaralarımızın sarılması. Olan oldu, zaten bundan sonraki süreç bizim için daha zorlu geçecek, bunun farkındayız. Bu noktada yetkililerden maksimum seviyede yardım bekliyoruz. Buranın deprem bölgesi olduğu zaten yıllardır söyleniyordu. Köy halkı olan beklentimiz hane başına prefabrik ev istiyoruz. Biz artık beton evlerde oturmak istemiyoruz. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Millet çadırın içinde bile korkuyor, dışarı kaçıyor. Böyle bir psikoloji var insanlarda” dedi.

35 yıllık emeği 1 dakikada yok oldu! "Bir o kadar daha ömrüm yok" - Resim : 1

"35 SENELİK EMEK YERLE BİR OLDU"

35 senelik emeğinin yerle bir olduğunu söyleyen Keklik, “Benim ev işte burada. 30-35 senelik bir ailenin emeği yerle bir oldu. Benim tekrardan böyle bir ev yapmaya 35 senelik daha ömrüm de yok, gücüm de yok. Biz köy olarak gurbetçiyiz. Şirketlerde çalışan kıt kanaat geçiren insanlarız. 4-5 aydır oturmaya başlamıştık. Allah nasip etmedi. Çok şükür evimiz yıkılmasına rağmen canımız sağ kaldı. 1 dakikada yerle bir oldu” ifadelerini kullandı.