3600'de flaş gelişme! Milyonları ilgilendiriyor

Hemşire, polis ve din görevlilerini ilgilendiren 3600 ek göstergeye ilişkin tv100'e açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Bu yasal hak verildiği zaman aylıklar yaklaşık 100 ila 150 lira artacak. Ancak emeklilerin aylıklarında 1150 lira civarında fark edecek" dedi.

Mayıs ayında neticelenmesi beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada geldi. Hemşire, polis ve din görevlilerini ilgilendiren 3600 ek göstergeye ilişkin tv100'e açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Bu yasal hak verildiği zaman aylıklar yaklaşık 100 ila 150 lira artacak.Çalışırken maaşlarında büyük bir değişim yok. Ancak emeklilerin aylıklarında 1150 lira civarında fark edecek. Emekli aylıkları için gerçekten de önemli bir rakam. Bu tutar aynı zamanda emekli ikramiyelerine yansıyacak. 25 yıl 37 bin 100 lira ila 41 bin lira ayrıca 3600 ek göstergeden dolayı fark alacak. 30 yılsa 44 bin lira ila 50 bin lira daha fazla ikramiye alacak" ifadelerini kullandı.

Erdursun, diğer memurlara da haklar verilip verilmeyeceğinin tartışıldığını, tam anlamıyla Meclis'e geldiği zaman detayların görüleceğini kaydetti.

Erdursun, 3600 ek gösterge konusunda "Geçmişe yönelik düzenleme gelecek ve fark verilecek mi?" sorusuna, "Uygulamanın geçmişe dönük bir uygulama olup olmayacağını hep beraber göreceğiz" diye yanıt verdi.

EYT'liler için gelecek düzenlemeye ilişkin merak edilenleri yanıtlayan Erdursun, "Yasa çıkarsa herkesin bir günde emekli olması imkansız. Yasa çıksa dahi 600-700 bin kişi emekli olabilir. Diğerlerinin emeklilikleri 10 yıla yayılır" diye konuştu.

Bugün gerçekleştirilen toplantı sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın  yaptığı açıklamada, "Emekli maaş ve ikramiyelerine dokunacak şekilde bir yaklaşımı kamu tarafıyla paylaştık" dedi. Yalçın, üçüncü toplantının ise 10 Mayıs'ta yapılacağını söyleyerek şöyle konuştu:

İkinci toplantıda bugün ek göstergenin çerçevesi nasıl olmalı konusunda teknik tartışmalar yapıldı. Kamudaki personel sistematiği içerisinde ek gösterge sistematiğini dikkate alarak tüm kamu çalışanlarının bunun içerisinde kendini bulacağı bir geniş çerçevede tazminat yansıtma oranlarını da yükselterek esasa olan emekli maaşlarını ve emekli ikramiyelerine dokunacak şekilde bir memnuniyet üretme konusunda temel yaklaşımımızı hizmet kolları bazlı genel bazlı kamu tarafıyla paylaştık.