4 büyük şirket borçlarını yapılandırmak için bankalarla anlaştı

Geçtiğimiz Ekim-Kasım döneminde 56 büyük ölçekli işletme borçlarını yapılandırmak için bankalarla görüşmeye başladı. Şu ana kadar sadece 4 firmanın borcu yapılandırılırken, tutarın 5 milyar lira olduğu belirtilyior.

4 büyük şirket borçlarını yapılandırmak için bankalarla anlaştı

Hürriyet gazetesinin haberine göre banka ve finansal kurumlara kredi borcu bulunan şirketler için getirilen finansal yeniden yapılandırmadan ilk planda 4 büyük ölçekli işletme faydalandı.

Uygulama 25 milyon lira ve üzerindeki borçları büyük ölçekli yapılandırma, altındaki borçları da küçük ölçekli yapılandırma olarak yürütülüyor.

Bankalar Birliği 14 Ekim tarihinde 25 milyon üstü kredi borçları için yapılandırma sürecini, 8 Kasım tarihinden itibaren de küçük ölçekli yapılandırma sürecinin başladığını duyurdu.

İlk sonuçlar da çıktı. Bankalar Birliği finansal yeniden yapılandırma uygulamalarını büyük ölçekli ve küçük ölçekli uygulama olarak ayrı ayrı duyurmaya başladı. Alacaklı kuruluşlar tarafından iletilen verilere göre ekim-kasım döneminde büyük ölçekli uygulama kapsamına 22 gruptan 56 adet firma alındı.

 Ekim ayında 4 gruptan 12 firma, kasım ayında da 18 gruptan 44 firma yapılandırmaya alındı. Kapsama giren firmalardan 2 gruba ait 4 firmayla finansal yeniden yapılandırma sözleşmesi bağıtlandı.

Bunlardan bir tanesi enerji, 3 tanesi de turizm sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Söz konusu firmaların 4’ü de Marmara bölgesinde bulunuyor.

Yapılandırılan 5 milyar 72 milyon liralık kredinin 4 milyar 934 milyon lirası enerji sektöründe ismi açıklanmayan bir şirkete ait. Kalan 137 milyon lirası da turizm sektörüne faaliyet gösteren 3 şirkete ait.

25 milyon liranın altında borcu bulunanlardan ise kasımda 6 gruba ait 16 adet firma kapsama alındı. Bu firmalarla görüşmelerin sürdüğü belirtildi.