4 Ekim'de başlıyor! Karadeniz Gaz Sahası'yla ilgili yeni gelişme

Karadeniz Gaz Sahası’nda kabloları denizin tabanına döşeyecek olan 'Seven Arctic' adlı gemi İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e yol aldı. Filyos Limanı’na gidecek olan geminin 4 Ekim’de çalışmalara başlaması bekleniyor.

4 Ekim'de başlıyor! Karadeniz Gaz Sahası'yla ilgili yeni gelişme

İstanbul’a sabah saatlerinde gelerek Sarayburnu açıklarında demirleyen 'Seven Arctic' adlı gemi, Karadeniz’e gitmek için akşam sularında harekete geçti. İstanbul Boğazı’ndan geçişini yaklaşık 1 saatte tamamlayan gemi, Zonguldak’ın Filyos Limanı’na gitmek için Karadeniz’e açıldı.

4 Ekim’den itibaren başlıyor

Geminin 4 Ekim’den itibaren Karadeniz Gaz Sahası’nda kabloları denizin tabanına döşeme çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Bakan Dönmez, 2023 yılının ilk çeyreğinde yerli doğal gazı vatandaşlarla buluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "İnşallah 2023 yılı, 2022'den daha iyi geçecek. Çünkü, başta bakanlığımız olmak üzere birçok bakanlık ve ilgili kurumların büyük projeleri tamamlama tarihi olarak Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını hedefledik. Bizim de elimizde birkaç tane mega proje var. Bunlardan hiç şüphesiz vatandaşımızı doğrudan etkileyecek olan hususların başında da Sakarya Gaz Sahası'nda üreteceğimiz gaz. Niyetimiz, amacımız 2023'ün ilk çeyreğinde o gazı sizlerle buluşturmak. Ben her ay fırsat buldukça sahaya gidiyorum. Şu anda orada karada ve denizde olmak üzere yaklaşık 8 bin insanımız çalışıyor. 30 tane gemi, 8 tane helikopterle lojistik desteği sağlıyoruz. Karada çok ciddi iş makineleri ve servis sağlayıcıların çalışmaları var. Dünyanın muhtelif yerlerinden bazı malzemeleri tedarik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

4 Ekim'de başlıyor! Karadeniz Gaz Sahası'yla ilgili yeni gelişme - Resim : 1