Parazit filmi İstanbul'da gerçek oldu! İki kardeşin evine girdi, gizlice onlarla birlikte yaşadı! Karşılaşınca verdiği cevap şoke etti

4 Oscar ödülü alan Kore yapımı Parazit filmi İstanbul'da gerçek oldu. İstanbul Mecidiyeköy'de yaşayan abi ve kardeşin evine yerleşen kişinin evin kullanılmayan bölümünde gizlice yaşadığı ortaya çıktı.

Parazit filmi İstanbul'da gerçek oldu! İki kardeşin evine girdi, gizlice onlarla birlikte yaşadı! Karşılaşınca verdiği cevap şoke etti

İstanbul Mecidiyeköy'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Dubleks evde yaşan abi ve kardeşin evine gizlice giren Türkmenistan uyruklu Jumamyrat Jumalyev, kullanılmayan üst katta yaşamaya başladı. 

Abi ve kardeşin kullanmadıkları eşyaları koydukları katta günlerce yaşayan Jumalyev ses çıkarınca durum ortaya çıktı. Yusuf E. ses gelince üst katı kontrol etmek istedi, karşısında hiç tanımadığı birini görünce hayatının şokunu yaşadı. Adamın ayağında Yusuf E.’nin kız kardeşinin terlikleri vardı.

İfadesi şoke etti

Yusuf E. “Jumalyev’i gördüm ve yanına giderek ‘Burada ne yapıyorsun, kimsin?’ diye sordum. Jumalyev ‘Şarj aletin var mı?’ diye sorunca evden çıkardım." dedi. 

Jumalyev ise ifadesinde sokakta yaşadığını anlatarak, “İçeri girdiğimde evde kimse yoktu. Evden hiçbir şey almadım. Sadece kalacak yerim yoktu. O yüzden eve girdim. Çaldığım iddia edilen kitaplar da üst kattaydı. Onları ben getirmedim, sadece okudum” dedi. 

Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Jumamyrat Jumalyev İl Göç İdaresi’ne gönderildi ama oradan da serbest bırakıldı.

Parazit filmi İstanbul'da gerçek oldu! İki kardeşin evine girdi, gizlice onlarla birlikte yaşadı! Karşılaşınca verdiği cevap şoke etti - Resim : 1

Parazit filmi gerçek oldu

4 Oscar ödülü alan Kore yapımı Parazit filmininde de aynı konunun işlenmesi ve İstanbul'da gerçek olması duyanları şoke etti. Filmde varlıklı Park ailesinin kızı Da-hye'nin İngilizce öğretmenliğini yapan Min-hyuk, işi devralması için Ki-woo'ya üniversite öğrencisi taklidi yapmasını tavsiye eder. Ki-woo'nun işe alınmasının ardından Kim ailesinin tüm fertleri birbirinden bağımsızlarmış gibi görünerek ve çok yönlü yetenekleri olan çalışanlarmış gibi rol yaparak Park ailesinin hayatına dâhil olurlar.

Parazit filmi İstanbul'da gerçek oldu! İki kardeşin evine girdi, gizlice onlarla birlikte yaşadı! Karşılaşınca verdiği cevap şoke etti - Resim : 2

Ki-woo, Da-hye ile romantik bir ilişkiye başlarken; Ki-jeong sanat terapisti rolüyle en küçük çocuk Da-song'a öğretmen olarak; Ki-taek, Ki-jeong'un arabada seks yapıyormuş gibi göstermesiyle kovulan Bay Park'ın eski şoförünün ardından şoför olarak; Chung-sook ise, temizlikçi Moon-gwang'ın şeftali alerjisinin Kim tarafından tüberkülozmuş gibi gösterilmesi akabinde temizlikçi olarak işe alınır. Park ailesi bir kamp gezisine çıktığında, Kimler malikâneyi işgal eder ve lüks içinde eğlenmeye başlarlar.