4 taksiciye ceza yağdı: Taksimetre açmadı, yolcu seçti, ters dönüş yaptı, polisin görüntüsünü çekti

Ticari taksilere yönelik yapılan denetimler hız kesmen devam ediyor. Taksim’de yapılan ticari taksi denetiminde, Taksim’den Karaköy’e gitmek için turist yolcudan 400 TL istediği belirlenen ve yolcu seçen 2 taksiciye 4 bin 64’şar TL para cezası kesildi. Görevi başındaki trafik polislerinin görüntüsünü çeken ve ters dönüş yapan 2 taksiciye de 436’şar TL ceza yazıldı.

4 taksiciye ceza yağdı: Taksimetre açmadı, yolcu seçti, ters dönüş yaptı, polisin görüntüsünü çekti

Ticari taksilere yönelik yapılan denetimler hız kesmen devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yolcu seçen, taksimetre açmayan ve kurallara uymayan taksicilere yönelik denetim gerçekleştirildi. Taksim’de yapılan denetimde, kural dışı hareket ettikleri tespit edilen taksi sürücüleri denetim noktasında durdurulup haklarında işlem yapıldı.

4 TAKSİCİYE FARKLI SUÇLARDAN CEZA

 

Denetim sırasında, taksimetre açmayarak Taksim ile Karaköy arası yolculuk için turist müşteriden 400 TL isteyen taksici ile yolcu seçtiği belirlenen bir başka taksiciye 4 bin 64’er TL para cezası kesildi. Bu kişilerin kullandıkları taksiler de trafikten men edildi. Öte yandan, görevi başındaki trafik polislerinin görüntüsünü çeken bir taksiciye ve ters dönüş yapan bir diğer sürücüye de 436’şar TL ceza yazıldı. Yolcu seçen, taksimetre açmayan ve kurallara uymayan taksi sürücülerine yönelik denetimlerin artarak devam edeceği öğrenildi.