42, 23, 44 yaş grubundaki EYT’liler 'A takımı' olacak! Maaş+ Asgari 5.000 TL promosyonla çifte kazanç sağlayacaklar!

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT yasası için geri sayım başladı. EYT düzenlemesi yakın bir tarihta yasalaşacak. Peki EYT'de A takımı kimler olacak. Maaş almaya hak kazanacak ilk adaylar kimler olacak? İşte detaylar...

42, 23, 44 yaş grubundaki EYT’liler 'A takımı' olacak! Maaş+ Asgari 5.000 TL promosyonla çifte kazanç sağlayacaklar!

Yeni yıl ile birlikte uygulamaya alınacak EYT düzenlemesi ilk aşamada 1.5 milyon kişinin emekliye ayrılmasına imkan verecek. Böylelikle emekli maaşı almaya hak kazanan kişiler, promosyon ödemelerinden de faydalanabilecek.

Promosyon ödemelerinden faydalanmak için ise EYT den emekli olanlar diledikleri bankayı, emeklilik başvurusu sırasında tercih edebilecek. Hemen sonrasında ise 3 gün içerisinde kişilerin ödemeleri banka hesaplarına iletilecek. İşte detaylar…

Aralık ayı 2022 içerisinde yapılacak son düzenlemeler ile birlikte Meclis’e sevki sağlanarak, yeni yılda EYT işlemlerinin başlanması bekleniyor.

EYT den emekli olabilmek için prim ve yıl şartının tamamlanmış olmasının şart olduğunu belirtmeliyiz. Eğer tüm bu şartlar sağlanıyorsa, emekliliğinize kavuşabilirsiniz.

İlk etapta 1.5 milyon kişinin emekli olması beklenirken, emekli maaşı ile beraber promosyon ödemeleri de mutlaka sağlanacak.

EYT EMEKLİLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

EYT, emekli olabilmek için tüm şartlara sahip kişiler, Aralık ayı içerisindeki düzenlemeler tamamlandıktan sonra yapılacak duyuruya göre başvuru sağlayabilecek.

Başvuruların nasıl yapılabileceği ise ayrı bir açıklama konusu olarak bildirildi. Ancak mevcut uygulamada özel sektörde çalışanlar, kendi işi olanlar e-Devlet aracılığıyla ve ya SGK müdürlüklerine giderek de başvuru sağlayabilir, gibi görünüyor.

İlk maaş ödemesi ise başvuru sonrasındaki ilk ay hesaplanmaya başlayacak. Yani Ocak’ta yapılan başvurular, kabulü halinde 1 Şubat itibariyle emekli maaşı alıyor, olacak.

Promosyonlardan yararlanmak için ise SSK ya da BAĞ-KUR dan emekli olacaklar ise; SGK müdürlükleri ve e-Devlet aracılığı ile temin edecekleri tahsis talep ve beyan taahhüt belgesinde, Emekli Sandığı’ndan emekli olanlar ise emeklilik dilekçesi ile banka tercihlerinde bulunup, müşteri hizmetleri üzerinden emekli maaşı promosyonlarını alabilecek.