45 bin yeni öğretmen ataması başvuruları ne zaman alınacak, kontenjanlar belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

45 bin yeni öğretmen alınacak. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Sosyal medya hesabından öğretmen atamasını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınacak öğretmenlerin öncelikli olarak deprem bölgelerinde görevlendireceğini belirtti. Peki, öğretmen ataması başvuruları ne zaman alınacak, kontenjanlar belli oldu mu? Öğretmen atama kontenjanı ne? MEB öğretmen atama kılavuzu yayınlandı mı, başvuru tarihi ne? İşte detaylar…

45 bin yeni öğretmen ataması başvuruları ne zaman alınacak, kontenjanlar belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Milli Eğitim Bakanlığı’na 45 bin öğretmen ataması yapılacak. Atam müjdesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Sosyal medya hesabından haberi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, atanacak öğretmenleri öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceklerini belirtti.

45 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

“Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız.

Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz.

Tüm öğretmenlerimize, ailelerine, öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun.”

MEB’TEN ATAMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğretmen atamasını paylaşmasının ardından bir paylaşım da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer şu açıklamayı yaptı:

“45 bin yeni öğretmen atama kararı ülkemize, milletimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Atama takvimi ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacağız.”