47 bin konutun temel atma töreni! CHP lideri Kılıçdaroğlu: Konut sorununu çözeceğiz

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi, " 7 Proje-47 Bin 970 Konut Temel Atma ve Tanıtım Tören"inde önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Konut sorununu çözeceğiz ama önce deprem bölgesinde konutları ve işyerleri yıkılan vatandaşlarımız. Evini yapacağız, konutunu yapacağız kendisine teslim edeceğiz, bir kuruş almayacağız ve vatandaşla helalleşeceğiz" dedi.

47 bin konutun temel atma töreni! CHP lideri Kılıçdaroğlu: Konut sorununu çözeceğiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, " 7 Proje-47 Bin 970 Konut Temel Atma ve Tanıtım Tören" töreni düzenledi. Törene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı.

Burada konuşan Mansur Yavaş, proje hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren Yavaş, "Sayın Cumhurbaşkanı katıldığı bazı programlarda 'İstanbul Belediyesi, Ankara Belediyesi ne yaptı ki?' diye konuşuyor. Sayın Cumhurbaşkanı, bizler de yollar yaptık, parklar yaptık ama bunların biz açılışını bile yapmıyoruz, reklamını bile yapmıyoruz. Çünkü bunlar belediyenin olmazsa olmaz, rutin, belediye başkanına bile gerek olmadan fen işlerinin programa alıp yaptığı şeyler" ifadelerini kullandı.

AKŞENER: 14 MAYIS'TA HERKES SANDIĞA GİDECEK

Mansur Yavaş'ın ardından kürsüye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çıktı.

Akşener, açıklamasında, "14 Mayıs akşamı yani o güzel günde, inşallah ülkemize baharların geleceği, hep birlikte tarih yazacağımız 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kılıçdaroğlu, bu davetin sahibi sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve sizleri en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum" sözleriyle başladı.

Akşener, şöyle devam etti: "Dün akşam tesadüfen Muhammed Yakut diye bir arkadaşın ortaya koyduğu iddiaların bulunduğu bir video izledim. Muhtemelen hepiniz izlediniz. Daha evvel de Sedat Peker'in iddialarını izledik. Bu iddiaların binde biri doğruysa sokakta gezemez bu arkadaşlar. Hayatımda ilk defa duydum 'pırlanta konutları, sitesi.' Bu ülke ne olmuş, bu ülkeyi yönetenlere ne olmuş!"

Meral Akşener, şunları ifade etti: "14 Mayıs'ta her bireye düşen şey şu, milli gelirimizin çalınmasını istemiyorsanız, gençler nefes almak istiyorsa, bu hırsızlardan hesap sorulmak isteniyorsa, bu arsızlardan, edepsizlerden, hayasızlardan hesap sorulması isteniyorsa 14 Mayıs'ta herkes sandığa gidecek, sayın Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı seçeceğiz inşallah." 

KILIÇDAROĞLU: KONUT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Akşener'in ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Konut sorununu çözeceğiz ama önce deprem bölgesinde konutları ve işyerleri yıkılan vatandaşlarımız... Öyle 2 yıl ödemesiz, 20 yıl taksitle, zaten adamın evi gitmiş, işyeri gitmiş perişan vaziyette. Evini yapacağız, konutunu yapacağız kendisine teslim edeceğiz, bir kuruş almayacağız ve vatandaşla helalleşeceğiz" dedi.

Erdoğan'a yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Şimdi Erdoğan konuşuyor '300 milyar dolar alacakmış, nasıl alacak?', Nebati konuşuyor 'Bu para nasıl buraya gelecek?' diye. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil, helal para, temiz para. Yatırım için gelecek, tefeciler gelmeyecek buraya. Gelecekler helalinden yatırım yapacaklar, üretim yapacaklar, istihdam yaratacaklar. İstedikleri demokrasi, istedikleri insan hakları, istedikleri mal ve can güvenliği ve onu da her halükarda mutlaka yapacağız. Alışmışlar tefecilere para vermeye sanıyorlar biz tefecilerin peşinden konuşuyoruz. Hayır efendim!"

Ayrıntılar geliyor...