5 parçaya ayrılarak katledilen Azra'nın ablasından yürek delen cümleler

Katil zanlısı Mustafa Murat Ayhan tarafından katledilen ve 5 parçaya bölünen Azra Gülendam Haytaoğlu'nun ablası Ezgi Haytaoğlu, söyledikleri ile yürekleri deldi. Acılı abla "keşke" dedi ve ekledi...

5 parçaya ayrılarak katledilen Azra'nın ablasından yürek delen cümleler

Koronavirüse dikkat etmedi için yakalandığını söyleyen ablası ile tartıştıktan sonra evden çıkan ve 5 gün boyunca haber alınamayan Azra'nın 5. günde vücut parçaları bulunmuştu. Üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu cinayetini mercek altına alan polis, Azra ile en son görüşen inşaat mühendisi tutuklamıştı.

"Benim kardeşim ölemez! Keşke rüyamda gelsen"

Korkunç olay sonrası, "Benim kardeşim ölemez. Ona kim nasıl kıydı" diyerek yürekleri dağlayan Azra'nın ablası Ezgi Haytaoğlu ise sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaptı.

"Keşke rüyama gelsen… Bu hayatta en gurur duyduğum şeydi senin ablan olmak… Çocukluğunu yitirmeyecek kadar canlıydı. Hayat hiç onun yanından akıp gitmezdi…

Ona harçlık verilen paraya kitap alırdı, kafede oturmaz tiyatroya giderdi dönüp kocaman gözleriyle "Abla" derdi, "Ben çok başarılı olacağım" biliyorum olacaktı.

Hani bazı insanlar hayatının bir anını bile boş öylesine yaşamak istemez, her anını bir işe yaramaya, dünya da bir şeyin ucundan tutmaya harcar ya ona her baktığımda o parılıtıyı görürdüm gözlerinde."

Azra'nın arkadaşı Dilara Yiğit ise "Birlikte yapmayı planladığımız bir sürü şey vardı eksik kaldı ama yine de hatıraların yeter" 

İlk ifadesinde "bilgim yok" dedi

Cinayet masası ekipleri, kentte saygın bir iş adamı olarak bilinen Ayhan'ı sorguya aldı. Ayhan ilk ifadesinde şunları anlattı: "Önceden tanışmıştık. Geldi birlikte yemek yedik gitti. Bilgim yok…"

Polis, bunun üzerine Ayhan'ı serbest bıraktı. Cinayet masası ekipleri, daha sonra MOBESE ve çevre işyeri güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde; Ayhan'ın Konyaaltı ilçesindeki evinden defalarca aynı valizle çıkıp gittiğini anlaşıldı. Ardından Ayhan, yeniden gözaltına alındı.

Çapraz sorguda yaptığı vahşeti anlattı

Mustafa Murat Ayhan, tekrardan çapraz sorguya alındı. Ayhan, burada cinayeti işlediğini itiraf etti. Azra'nın 28 Temmuz tarihinde kendisini aradığını belirten Ayhan, şu ifadeleri kullandı:

 "Beni aradı. Buluştuk. Evde birlikte yemek yedik. Alkol aldık. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Boğarak öldürdüm. Banyoya götürüp cesedini 5 parçaya ayırdım. Cesedin parçalarını valize koyup Kepez ilçesinde ormanlık alanda gömdüm"

Cinayet itirafının ardından Mustafa Murat Ayhan, Varsak'taki ormanlık alanda Azra Gülendam Haytaoğlu'nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi.

Gece sabaha kadar cesedi gömüldüğü yerden çıkaran ekipler, bulunan parçaları otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Haytaoğlu'nun kafatası ise birkaç gün sonra bulundu.

Jiletle ismini vücuduna yazdı 

Öte yandan Mustafa Murat Ayhan'ın, Azra Gülendam Haytaoğlu'nu öldürdükten sonra vücuduna jiletle ismini yazdığı belirtildi.