500 yıl önce cinsel hastalıktan ölmüştü! Yeniden canlandırıldı!

İzlanda'daki bir mezarlıkta on yıldan fazla bir süre önce 500 yıllık bir kafatası bulunmuştu. Yeni bir araştırma, 500 yıl önce İzlanda'da yaşayan bir kadının şiddetli bir frengi hastalığına yakalandığını ortaya çıkardı.

500 yıl önce cinsel hastalıktan ölmüştü! Yeniden canlandırıldı!

İzlanda’da bulunan 500 yıl öncesine ait kafatası bir sanatçı tarafından yeniden canlandırıldı. 1500’lü yıllarda frengiden ölen bir kadının yüzünü yeniden yapılandırdı. Kadının yüzünde hastalıktan kaynaklı birçok yara ve kafatasında bir delik olduğu tespit edildi.

Cinsel yolla bulaşan frengi hastalığının son evresinde genellikle kafatasında bir erozyon oluşuyor. Araştırmacılara göre 500 yıl önce ölen kadın hastalığın en şiddetli halini yaşadı. 
Kafatası 2002 ve 2012 yılları arasında Skriðuklaustur manastırındaki bir mezarlıktan çıkarılarak şu anda İzlanda Ulusal Müzesi'nde tutuluyor. İsmi bilinmeyen kadının  öldüğünde 25 ila 30 yaşları arasında olduğu aktarıldı.

500 yıl önce cinsel hastalıktan ölmüştü! Yeniden canlandırıldı! - Resim : 1

Daily Mail’in aktardığına göre Northern Heritage Network tarafından yürütülen araştırma frenginin yanı sıra kadının artrit ve diş minesi hipoplazisi gibi bir eklem hastalığıyla mücadele ettiğini ortaya çıkardı. Diş minesi hipoplazisi diş yüzeyinde oluklara neden olan ince veya eksik diş minesi olarak kendini gösteriyor ve nedenin yetersiz beslenme olduğu düşünülüyor

16. yüzyılda civa tedavisi

 Cinsel yolla bulaşan hastalıklar günümüzde antibiyotiklerle tedavi edilebilirken,16. yüzyılda çin kökü adı verilen bitki kullanılıyordu. Uzmanlar bitkiyi ağızdan verilen bir ilaç olarak kullanırken, yaraları cıva ile ovuşturuyorlardı.