51. İstanbul Müzik Festivali Fazıl Say ve Serenad Bağcan'la veda etti

Dünyaca ünlü yıldızların yer aldığı 51. İstanbul Müzik Festivali, Fazıl Say ve Serenad Bağcan’ın "Dünya Anne" konseriyle sona erdi. Festivale 25 bine yakın izleyici katıldı.

51. İstanbul Müzik Festivali Fazıl Say ve Serenad Bağcan'la veda etti

Bu yıl 51'incisi düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilen Fazıl Say ve Serenad Bağcan’ın "Dünya Anne" konseriyle son buldu.

1 Haziran’da başlayan festival, İstanbul’un 18 farklı mekanında gerçekleştirilen 24 konserde Türkiye ve yurt dışından, aralarında klasik müzik dünyasının yıldız solistleri ve seçkin orkestralarının da yer aldığı 60’ın üzerinde ismi ağırladı.

Festivalde, 8 eser dünya prömiyeri, 4 eser Türkiye prömiyeri yaptı. 

51. İstanbul Müzik Festivali’nin konserlerine ve etkinliklerine 25 bine yakın izleyici katıldı.

FESTİVAL YILDIZ İSİMLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

51. İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenen konserlerde, Salzburg Mozarteum Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Borusan Quartet gibi toplulukların yanı sıra Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Fazıl Say, Nicolas Altstaedt, Matthias Goerne, Arabella Steinbacher ve Avi Avital gibi birçok yıldız isim izleyiciyle buluştu.

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği festival konserleri bu yıl Atatürk Kültür Merkezi, Babylon, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Four Seasons Bosphorus Atik Paşa Terası, Fransız Sarayı, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, İş Kuleleri Salonu, Mevlanakapı Kara Surları Ziyaretçi Merkezi, Rahmi M. Koç Müzesi, Saint Benoit Fransız Lisesi Büyük Avlusu, Süreyya Operası, Yerebatan Sarnıcı, Zorlu Performans Sanatları Merkezi Sky Lounge gibi mekanlarda gerçekleşti.

ÜCRETSİZ KONSERLER, ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYELER YAPILDI

Fenerbahçe Parkı’nda düzenlenen ücretsiz hafta sonu konserlerine İstanbullular büyük ilgi gösterdi. İKSV Alt Kat işbirliğiyle düzenlenen Müzikli Bir Hafta Sonu başlıklı seride ise çocuklar ücretsiz atölye ve etkinliklerde bir araya geldi.

Müzik Rotası’nın bu yılki durağı Balat oldu. Özel Fener Rum Ortaokulu ve Lisesi, Sveti Stefan Bulgar Kilisesi (Demir Kilise) ve Aya Dimitri Rum Ortodoks Kilisesi’ndeki konserlerin ardından rotanın kapanış konseri ise Balat sahilindeki Akşemsettin Parkı’nda gerçekleşti.