55 bin yıl önce Dünya'ya düşen göktaşından lüks çanta!

Fransız moda devi şirket, 55 bin yıl önce Fransa'nın güneyine düşen bir göktaşından ürettiği el çantasıyla sosyal medyanın gündemine oturdu. Lüks çantanın 40 bin euroluk (830 bin lira) fiyatı oldukça tepki topladı.

55 bin yıl önce Dünya'ya düşen göktaşından lüks çanta!

Bir Fransız tasarımcı gerçek bir göktaşından yapılmış lüks bir el çantasını piyasaya sürdü. “Mini Meteorite Swipe Bag” adlı çanta Fransız moda markası Coperni tarafından üretildi ve 40 bin eurodan (830 bin lira) satışa çıkarıldı. 

 55 bin yıl önce Dünya'ya düşen göktaşından lüks çanta! - Resim : 1

55 BİN YIL ÖNCE DÜNYA'YA ÇARPTI

Sınırlı sayıda üretilen ürün, 1968 yılında Fransa'nın güneyinde bulunan ve 55 bin yıl önce Dünya'ya düşen Ay taşı ve reçineden üretildi.

Marka, insanların içinde ne taşıdıklarını görmelerini sağlayan, tamamen şeffaf camdan yapılmış bir el çantasını da daha önce 2 bin 200 euro (45 bin lira) karşılığında piyasaya sürmüştü.

HER PARÇA ÖZEL OLARAK ÜRETİLDİ

Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamada, "Her parça özel olarak el işçiliğe üretildi. Bu nedenle şekli resimdekinden biraz farklı olabilir. Meteorit her sipariş için ayrı ayrı tedarik edilecek ve meteoritin Dünya'ya düştüğü yere bağlı olarak çeşitli yerlerden gelebilecektir.” ifadeleri kullanıldı. 

55 bin yıl önce Dünya'ya düşen göktaşından lüks çanta! - Resim : 2

SOSYAL MEDYADA YOĞUN TEPKİLER ALDI

Diğer taraftan, Coperni'nin yeni çantası sosyal medyada paylaşıldığında karışık bir tepkiyle karşılandı. Bir Instagram kullanıcısı çantayı 'ikonik' olarak nitelendirirken, bir diğeri 'Çakmaktaşlar için alışveriş çantası' olarak adlandırdı. Kullanıcıların çoğu çantanın fiyatını fazla bulurken birisi de "Annemin eski terliklerinin için görününen bir çanta için 40 bin euro mu istiyorsunuz?" yazdı.

ÇANTA SADECE 1,8 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA

Öte yandan, çantanın göktaşından yapılmış olmasına rağmen 1,8 kilogram ağırlığında olduğunu ve ortalama bir el çantasına göre daha hafif olduğu kaydedildi. Çantada kullanılan  Ay taşının İtalya'da elle işlendiği ve İtalyan fabrika Semar tarafından çantaya monte edildiği aktarıldı.