59 ilde 'Gazi Turgut Aslan' operasyonu! Bakan Soylu: 543 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik 59 ilde başlatılan 'Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda 543 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

59 ilde 'Gazi Turgut Aslan' operasyonu! Bakan Soylu: 543 şüpheli gözaltına alındı

FETÖ'nün finans kaynaklarının deşifresine yönelik 59 ilde eş zamanlı "Gazi Turgut Aslan" operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda 543 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Örgütün yurt dışına firar etmiş üst düzey mahrem sorumluları tarafından verilen talimatlar doğrultusunda örgütten kopmaları engelleme, örgütü canlı tutma, mahrem birimlerin ve finansal faaliyetlerin yeniden yapılandırılması ve faaliyetlerinin örgütün yurt içindeki üyeleri tarafından uygulamaya devam edilmesi konusundaki yapılan tespitler üzerine gerçekleştirilen bir operasyon. FETÖ terör örgütünün güncel yapılanmasında görev alan ve örgütsel talimatlara harfiyen uyan örgüt mensuplarına düzenli ve sistematik olarak para transferinde bulunulduğu anlaşıldı. Bu para transferi tamamen yurt dışı kaynaklıdır" dedi.

"ÖRGÜTÜN FİNANS YAPISINA DARBE"

İçişleri Bakanı Soylu "Operasyon, FETÖ silahlı terör örgütünün güncel yapılanması, yeni eleman temini ve finans kaynaklarının deşifresine yönelik 81 il Cumhuriyet Başsavcılıklarınca terörizmin finansmanı kapsamında alınan soruşturma izinleri doğrultusunda 8 ay süren titiz çalışmalar neticesinde bu saban itibariyle başlamıştır. Bu bir şafak operasyonu değildir. Örgütün yurt dışına firar etmiş üst düzey mahrem sorumluları tarafından verilen talimatlar doğrultusunda örgütten kopmaları engelleme, örgütü canlı tutma, mahrem birimlerin ve finansal faaliyetlerin yeniden yapılandırılması ve faaliyetlerinin örgütün yurt içindeki üyeleri tarafından uygulamaya devam edilmesi konusundaki yapılan tespitler üzerine gerçekleştirilen bir operasyon. FETÖ terör örgütünün güncel yapılanmasında görev alan ve örgütsel talimatlara harfiyen uyan örgüt mensuplarına düzenli ve sistematik olarak para transferinde bulunulduğu anlaşıldı. Yaklaşık 8 ay boyunca Gerek kargo gerek bankamatik üzerinden ve birbirlerini tanımayan insanlar üzerinden gerçekleştirilen bu para transferi tamamen yurt dışı kaynaklıdır" açıklamasını yaptı.

Bakan Soylu, başarılı takip ve operasyonel anlayış sonucunda düzenli para aktarımının tespit edildiğini aktararak, "Yaklaşık 3 ila 6 bin lira arasında örgüt mensuplarına yurt dışındaki örgüt yöneticileri tarafından Türkiye'deki örgütün ayakta tutulabilmesi ve örgütün finansal yapısının devam ettirilebilmesi için aktarılan bir sistem. Deşifre edilen finans aktarım yöntemleri arasında kartsız işlem, kargo içerisine gizleyerek ve fiziki buluşmayla bu sağlandı. Toplam bu operasyon çerçevesinde 704 gözaltı talimatı alındı. Şuana kadar bunlardan 543 gözaltı talimatı verilen kişinin gözaltısı gerçekleştirildi. Bütün terör örgütleriyle mücadelemiz hiç durmaksızın devam edecek" ifadelerini kullandı.