6 yaşındaki çocuğa istismar davasında annenin ifadesi ortaya çıktı: "Yaş farkını sorun etmedik"

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşındayken cinsel istismara uğradığı iddiaları Türkiye'yi sarstı. Dava ile ilgili H.K.G'nin annesinin ifadeleri ortaya çıktı.

6 yaşındaki çocuğa istismar davasında annenin ifadesi ortaya çıktı: "Yaş farkını sorun etmedik"

Türkiye'nin konuştuğu Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken evlendirmesiyle ilgili iddialara yönelik olarak anne Fatıma Gümüşel'in savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. H.K.G.'nin ağabeyi gelinlik fotoğrafları yalanlamış. Anne Gümüşel, Kadir İstekli'yle kızının çekildiği fotoğrafları doğruladı. İstekli'yle H.K.G. arasındaki 18-19 yaş farkını sorun etmediklerini belirterek, "Ben ve eşim de bu yaş farkını sorun etmedik. Çünkü Kadir İstekli genç görünüyordu" ifadelerini kullandı. 

Annenin ifadesi ortaya çıktı

Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre, savcılıkta şüpheli olarak ifadesi alınan anne Fatıma Gümüşel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kızının söylediklerini okuyunca şaşırdığını söyleyen Fatıma Gümüşel, Kadir İstekli'nin genç göründüğünü savundu.

 

"Kadir İstekli genç görünüyordu"

Kadir İstekli'yle kızı H.K.G. arasındaki 18-19 yaş farkını sorun etmediklerini söyleyen Gümüşel, "Kadir İstekli benim eşimin talebelerindendir. Benim kızım 16 yaşındayken Kadir İstekli annesiyle beraber H.K.G.'yi istemeye geldiler. Hatırladığım kadarıyla Kadir İstekli'yle kızımın arasında 18-19 yıl yaş farkı vardı. Kızım bu yaş farkını hiç sorun etmedi. Ben ve eşim de bu yaş farkını sorun etmedik. Çünkü Kadir İstekli genç görünüyordu" dedi.

Gelinlikli fotoğrafları doğruladı

Dava dosyasına sunulan H.K.G.'nin gelinlikli ve diğer fotoğraflarını doğrulayan Gümüşel, "Bana göstermiş olduğunuz başında turkuaz örtü olan kızım H.K.G.'dir. Arkasındaki kişi ise Kadir İstekli'dir. Bu fotoğraf Sapanca'daki evde çekilmiştir. Kızım burada 7-8 yaşlarındadır. Yine beyaz gömlekli arkası dönük oturan kişi Kadir İstekli'dir. Yine başında örtü Kadir İstekli'nin sarılmış halinde bulunduğu kahverengi çekyat üzerinde oturan fotoğraftaki H.K.G.'dir" ifadelerini kullandı.

"Kızımın anlattıklarının hepsi yalandır"

Kadir İstekli'nin devamlı evlerinde olduğunu, çocuklarına Kur'an dersleri verdiğini kaydeden Gümüşel, kızı H.K.G.'nin söylediklerinin ise yalan olduğunu öne sürdü. Gümüşel, "Kızım H.K.G. ve diğer çocuklarımın hepsi Kadir İstekli'den Kuran dersleri alıyorlardı. H.K.G. 7-8 yaşlarından itibaren 10 yaşına kadar Kadir İstekli'den ders aldı. 10 yaşından sonra H.K.G.'yi Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki başka bir medreseye gönderdik. Yaklaşık 3 sene Arifiye'de kaldı. Kızım artık büyüdüğü için Kadir İstekli'den ders almasına müsaade etmedik. Kızımın anlattıklarının hepsi yalandır" şeklinde konuştu.