6 yaşındaki Elif açlıktan ölmüştü! Amcanın savunması pes dedirtti: “Elif Nur zayıf bir kızdı zaten”

Eskişehir’de, 6 yaşındaki Elif Nur Tiftik’in annesi ve babası cezaevine girdikten sonra 2 kardeşiyle birlikte yakınlarının yanında kalmaya başladı. Kaldığı evde aç bırakıldığı ve kötü muamele gördüğü için hayatını kaybeden Elif’in ölümüyle ilgili davada amca Sezer Tiftik, “Elif Nur zayıf bir kızdı zaten. Eve geldiğim zamanlarda öyle bir zayıflama ya da anormallik görmedim. Ben böyle bir konudan yargılanmaktan hoşnut değilim.”

6 yaşındaki Elif açlıktan ölmüştü! Amcanın savunması pes dedirtti: “Elif Nur zayıf bir kızdı zaten”

Eskişehir Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde oturan Sibel-Gökhan Tiftik çifti, geçen yıl çeşitli suçlardan tutuklandı. Çocukları Elif Nur ile Y.T. (10) ve M.T. (13) ise halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ile babaannesi Cihangül Kurumlu'nun yaşadığı aynı mahalledeki eve bırakıldı. Elif Nur, geçen yıl 14 Aralık'ta evde rahatsızlandı. Solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elif Nur, kurtarılamadı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nce, şüpheli görülen Elif Nur'un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

 6 yaşındaki Elif açlıktan ölmüştü! Amcanın savunması pes dedirtti: “Elif Nur zayıf bir kızdı zaten” - Resim : 1

KÖTÜ MUAMELE

 

İstanbul Adli Tıp Kurumu 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu raporunda, “Elif Nur'un fiziksel istismarın yanı sıra ölümünün uzun süreli beslenme yetersizliğine bağlı meydana geldiği belirlendi. Ayrıca şüphelilerin çocuklara bakmak için sosyal yardım parası aldıkları ancak maktul ve mağdurların insani şartlarda ve insani koşullarda yaşamadıkları, çatı arasında, soğuk bir ortamda, eşyasız, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine uygun olmayan koşullarda yaşadıkları, ayrıca odadan ayrılmalarına engel olacak şekilde kapıya çan bağlamak suretiyle kapının açılmasından şüphelilerin haberdar oldukları mağdur çocukların ve maktulün günlerce ve hatta haftalarca herhangi bir besin maddesi yemeden çatı arasında kaldıkları tespit edildi.” Denildi.

6 yaşındaki Elif açlıktan ölmüştü! Amcanın savunması pes dedirtti: “Elif Nur zayıf bir kızdı zaten” - Resim : 2

TUTUKLANDILAR

Çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala Deniz Tiftik ile amca Sezer Tiftik, 'Çocuklara kötü muamele' iddiasıyla gözaltına alınıp, tutuklandı. Elif Nur'un babaannesi Cihangül Kurumlu da 4 gün sonra yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

6 yaşındaki Elif açlıktan ölmüştü! Amcanın savunması pes dedirtti: “Elif Nur zayıf bir kızdı zaten” - Resim : 3

3 ŞÜPHELİYE DAVA AÇILDI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin ardından Eskişehir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 şüpheli hakkında dava açıldı. İddianamede, Elif Nur'un halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangül Kurumlu hakkında Elif Nur'a yönelik 'çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, devlet korumasına alınan diğer 2 kardeşe yönelik ise 'Eziyet' suçlamasıyla 6 yıldan 16'şar yıla kadar hapis cezası istendi.

 6 yaşındaki Elif açlıktan ölmüştü! Amcanın savunması pes dedirtti: “Elif Nur zayıf bir kızdı zaten” - Resim : 4

“ZAYIR BİR YAPIYA SAHİPTİ”

Eskişehir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan amca Sezer Tiftik, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Ölen yeğeni Elif Nur’un zayıf bir yapıya sahip olduğunu öne süren amca Sezer Tiftik, “Yeğenlerim için oyuncaklar ve akülü arabasına kadar aldım. Benim orada olduğum sürüce yeğenlerimde herhangi bir anormallik görmedim. Yeğenlerimi dövmedim aç bırakmadım. Evde birkaç ay kaldım ama eve gelip para bırakıp ihtiyaçlarını karşılayıp gidiyordum. Evde sabit olarak kalmadım. Elif Nur zayıf bir kızdı zaten. Eve geldiğim zamanlarda öyle bir zayıflama ya da anormallik görmedim. Ben böyle bir konudan yargılanmaktan hoşnut değilim. Benim olayla ilgim yoktur. Yeğenim öldüğünde Antalya’daydım” dedi.

6 yaşındaki Elif açlıktan ölmüştü! Amcanın savunması pes dedirtti: “Elif Nur zayıf bir kızdı zaten” - Resim : 5


“HİÇ AÇ BIRAKMADIM”

Elif Nur’un halası Deniz Tiftik de çocuklara eziyet iddiasını kabul etmeyerek, “Elif Nur’un ölümüyle ilişkim yok. Akşam en son mandalina yemişti, sonra uyudu. Elif Nur, benim odamda yatıyordu, sabah 4 gibi öksürme sesine uyandım ve ambulansı aradım. Elif Nur’u kucağımda ambulansa götürdüm, ben de ambulansla beraber hastaneye gittim. Elif Nur ambulanstayken öldü. Bildiğim bir hastalığı yoktu. Benim baktığım 8 aylık dönemde hiç hastalanmadı ve herhangi bir anormallik yoktu. Elif Nur’un açlıktan öldüğü iddiasını kabul etmiyorum, hiç aç bırakmadım. Elif Nur merdivenden düştüğü için yaralanmıştı, ondan olabilir. Yiğit’in köpeği vardı, onun yaralanması köpekten kaynaklıdır” dedi.