6.5 milyon tavuğun yaşamına saniyeler içinde son verildi... Adres Türkiye ama arkasında korkunç bir durum var

Yumurta üretiminin yoğun olduğu yerlerden olan Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesi ile Denizli'nin Honaz ilçesinde bulunan yumurta üretim tesislerinde kuş gribi vakalarına rastlandı. Söz konusu vakaların ardından tesislerde yaklaşık 6.5 milyon kanatlı hayvan itlaf edildiği bildirildi.

6.5 milyon tavuğun yaşamına saniyeler içinde son verildi... Adres Türkiye ama arkasında korkunç bir durum var

Dünyanın birçok yerinde yoğun bir şekilde görülen kuş gribi vakalarına Türkiye’de de rastlandı. Yumurtanın başkenti olarak bilinen, Afyonkarahisar ve Denizli'de kuş gribi vakaları artmaya başladı.

5 MİLYON TAVUK İTLAF EDİLDİ

Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde 20 Ocak’ta kuş gribi vakalarının görülmeye başlandığı ve karantinaya alınan Başmakçı ilçesindeki yumurta üretim tesislerinde 5 milyonu aşkın tavuğun itlaf edildiği öğrenildi.

 

6.5 milyon tavuğun yaşamına saniyeler içinde son verildi... Adres Türkiye ama arkasında korkunç bir durum var - Resim : 1
BAKANLIK SALGINI KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR

Denizli’nin Honaz ilçesindeki yumurta üretim tesisleri de kuş gribi vakaları dolayısıyla karantinaya alındı ve ilçede 1.5 milyon civarı yumurta tavuğunun itlaf edildiği belirtiliyor.

Dünya Hayvan Sağlık Örgütü’ne bildirimde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı, salgını kontrol altına almaya çalışıyor.

Kanatlı sektörünün kâbusu olan beyaz et ve yumurta piyasasında dengeleri bozan kuş gribi vakası, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü verilerine göre, son bir buçuk yılda en az 60 ülkede görüldü.

Küresel manada söz konusu hastalık veya toplu itlaf nedeniyle 200 milyondan fazla kanatlı hayvan öldü. Sadece ABD’de son bir yılda 58 milyondan fazla kümes hayvanı kuş gribi enfeksiyonu nedeniyle itlaf edildi.