6'lı masanın ortağı açık açık söyledi: O ismin cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyoruz!

Altılı masanın ortaklarından Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, katıldığı bir programda ittifakın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geldiğimiz bu noktada biz Demokrat Parti olarak aday olmasını istiyoruz." dedi.

6'lı masanın ortağı açık açık söyledi: O ismin cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyoruz!

Millet İttifakı'nı oluşturan 6 muhalefet lideri 2 Mart'ta yeniden bir araya gelecek. Liderler bugüne kadar yol haritası üzerinde çalışmalar yaptı. İttifak ortakları Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ilk kez bu toplantıda ele alınacak. Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, gazeteci Nevşin Mengü'nün Youtube kanalına konuk oldu.

Uysal'ın açıklamalarından satır başları:

"İNSANLARIN DEMOKRASİ TALEBİ VAR"
Biz bütün eldeki verileri değerlendirdiğimizde, siyasetin gerçeklerini göz önüne aldığımızda, toplumsal psikolojik sınırlar, geçişkenlikler, yürütülen süreç, sadece son 1 yıllık Altılı Masa süreci değil, 16 Nisan Referandumu'ndan itibaren kademe kademe büyütülmüş, Türkiye'de demokrasi ne demek, hukuk ne demek, laiklik ne demek, temel hak ve hürriyetler ne demek, bunun şuurunda olan, piyasadan hayatını kazanan, üretken, verimli devleti finanse eden insanlarımızın bir demokrasi talebi var. İyi yönetim talebi var.

"BU SÜRECE SADECE İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL"
İyi yönetim ne demek? Oturduğumuz binaların güvenli olması demek, tükettiğimiz gıdanın güvenli olması demek. Demokrasi talebinin her geçen gün yükseldiği toplumsal muhalefetin bu beklentisini kademe kademe örmüş, bu noktada muhalefetin en büyük siyasi partisi, tabi siyaset son tahlilde bir güç denklemi. Biz bu süreci, riski, krizi yönetecek, aynı zamanda bir iktidar değişimi değil beraberinde kurucu akıl ile yeniden bu büyük cumhuriyeti, temel referanslarını merkeze alarak, kurumları, kuvvetler ayrılığını, değer yargılarını oluşturacak siyasi akla, programa ihtiyaç var.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLMASINI İSTİYORUZ"
Bunun siyasi liderliğini yapacak olan siyasi partilerdir, genel başkanlardır. Öncelikle masadan çıkmasını kategorik olarak uzun süredir ifade ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geldiğimiz bu noktada biz Demokrat Parti olarak aday olmasını istiyoruz.