7 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan hemşire, iki bebeği kasten ‘insülinle’ zehirlemiş!

İngiltere’de 7 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan hemşire Lucy Letby, geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı. Bugün davası görülen Lucy Letby ile ilgili kan donduran detaylar ortaya çıktı. Bir yıl boyunca süren bir cinayet zincirinde, bebekleri insülinle zehirleyen hemşire, yenidoğan koğuşunda dehşet saçtı. İşte detaylar…

7 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan hemşire, iki bebeği kasten ‘insülinle’ zehirlemiş!

32 yaşındaki Lucy Letby'nin Kontes Chester Hastanesi'nde çalışırken yedi bebeği öldürdüğü ve on bebeği de öldürmeye çalıştığı iddia edildi.

Bebek ölümlerinde önü alınamayan artış ortaya çıktığı andan beri, ölümlerin gizemi çözlülmeye çalışılıyordu.

Lucy Letby’nin görev yaptığı Manchester Crown Court'a 2015 ortası ile 2016 arasında yenidoğan ünitesindeki iki bebeğin insülin ile "kasten" zehirlendiği ve bunun kaza olmadığı ortaya çıktı. Mahkemedeki jüri üyelerine ayrıca davadaki 17 çocuğun tamamının ölümlerinin "doğal olarak meydana gelen trajediler" olmadığı da söylendi.

7 bebeğin ölümünden sorumlu tutuluyor!

7 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan Letby, ayrıca beş erkek ve beş kız çocuğunu daha öldürmeye teşebbüsle suçlanıyor ve birden çok kez bir bebeği öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanıyor.

Mahkemede Lucy Letby’nin işkencesine maruz kalan “Çocuk F” ve “Çocuk L” olarak adlandırılan her iki çocuk da diğer sağlık personelinin becerisi sayesinde hayatta kaldığı, ancak iddiaya göre kan şekerleri "açıklanamaz bir şekilde tehlikeli seviyelere düştüğü” öğrenildi.

7 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan hemşire, iki bebeği kasten ‘insülinle’ zehirlemiş! - Resim : 1
Hemşire Lucy Letby

 

Bebeklerin kan dolaşımına hava enjekte edilmiş!

Bebeklerin mağdur yakınları mahkemede, diğer bebeklerden bazılarının kan dolaşımına hava enjekte edildiğini veya midelerine bir tüple hava enjekte edilip öldürüldüğünü iddia etti.

Suçlamaların tümünü reddetti

Yargılanmaya başlayan hemşire Letby, mahkeme öncesinde kendisine atfedilen 22 suçu de reddetti.