7 bin 200 TL'ye kadar Aile Destek Programı verilecek! Aile Destek Programı e-Devlet'ten nasıl başvurulur, şartları ne?

Sosyoekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlara, 7 bin 200 TL'ye kadar Aile Destek Programı adı altında sosyal yardım desteği verilecek. Dün başlayan başvuruların ardından vatandaşlar, Aile Destek Programı e-Devlet'ten nasıl başvurulur, şartlar neler? sorusuna yanıt arıyor.

7 bin 200 TL'ye kadar Aile Destek Programı verilecek! Aile Destek Programı e-Devlet'ten nasıl başvurulur, şartları ne?

Aile Destek programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı yaptığı açıklama ile en çok araştırılan konulardan biri oldu. 7 bin 200 TL'ye kadar sosyoekonomik düzeyi belirlenene altında olan vatandaşlara verilecek olan Aile Destek Programı'na başvurular 27 Haziran 2022 tarihinde başladı. Yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasının beklendiği Aile Destek Programı'nın ödeme tarihi de belli oldu.  Peki,Aile Destek Programı e-Devlet'ten nasıl başvurulur, şartlar neler? İşte detaylar...

7 BİN 200 TL'YE KADAR AİLE DESTEK PROGRAMI VERİLECEK!

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyoekonomik düzeyi oldukça aşağılarda olan vatandaşlara verilecek olan Aile Destek Programı ile ilgili detayları açıkladı. Erdoğan, "Aile Destek Programı'nın ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz." dedi. Diğer yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bakan Yanık, "Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız" açıklamasını yaptı.

7 bin 200 TL'ye kadar Aile Destek Programı verilecek! Aile Destek Programı e-Devlet'ten nasıl başvurulur, şartları ne? - Resim : 1

Bunun üzerine vatandaşlar, Aile Desteği Programı e-Devlet'ten başvuru nasıl yapılır, şartlar neler? gibi aramalar yapmaya başladı. Sosyal Dayanışma Vakıfları aracılığı ile de gerçekleştirilebilecek başvurular 27 Haziran 2022, yani dün başladı. Gözler, 12 ay boyunca devam edecek olan Aile Desteği Programı'nın ödeme tarihi de belli oldu. Peki, Aile Destek Programı e-Devlet'ten nasıl başvurulur?

AİLE DESTEK PROGRAMI E-DEVLET'TEN NASIL BAŞVURULUR?

Aile Destek Programı'ndan faydalanmak isteyenler e-Devlet'e giriş yaparak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu'na tıklamaları gerekiyor. Burada bilgileri doldurarak Aile Destek Programı'na başvurabilirsiniz.

7 bin 200 TL'ye kadar Aile Destek Programı verilecek! Aile Destek Programı e-Devlet'ten nasıl başvurulur, şartları ne? - Resim : 3

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bu programdan ihtiyaç sahibi olan herkes faydalanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da destekten faydalanabilecek. Bu program, sosyoekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlara verilecek.