70 yaşındaki adamı evlilik vaadi ile 70 bin TL dolandırdılar! 2 gözaltı

Amasya'da taksici İ.K. (46), müşterisi M.B.'ye, evlenmesi için bir kadınla tanıştırabileceğini söyledi. Yaşlı adamı T.G. (48) ile tanıştıran taksici ve T.G., M.B.'yi 70 bin TL dolandırdılar. Gözaltına alınan zanlılar, zararı ödeyeceklerini söylemeleri üzerine çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldılar.

70 yaşındaki adamı evlilik vaadi ile 70 bin TL dolandırdılar! 2 gözaltı

28 Ağustos'da şehir merkezindeki evine gitmek için taksiye binen M.B. (70), taksici ile dertleşmeye başlamasının üzerine yalnız yaşadığını söyledi. Taksi şoförü İ.K. ise yaşlı adama, evlenmesi için birini tavsiye edebileceğini söyledi. Teklifi kabul eden adam, kısa süre sonra T.G. (48) adlı kadınla tanıştırıldı.

4 Eylül günü birkaç kez görüştüğü M.B.'den borçları olduğu gerekçesiyle 70 bin TL borç isteyen T.G.'ye, parayı aldıktan sonra bir daha ulaşılamadı. Dolandırıldığını anlayan M.B., durumu emniyet güçlerine bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlü ekiplerinin çalışmasıyla taksi şoförü İ.K. ve T.G., dün yakalanarak gözaltına alındı. Karakoldaki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemede zararı karşılayacaklarını beyan etmeleri üzerine adli kontrolle serbest bırakıldı.