700 liralık ayakkabısını çaldırdı

Siirt'te cuma namazı sırasında 700 liralık ayakkabısını çaldıran genç, suç duyurusunda bulundu.

700 liralık ayakkabısını çaldırdı

Yurt dışından bir arkadaşı tarafından hediye edilen ayakkabısını namaz çıkışında bulamayan Osman Kızılkaya adlı genç soluğu karakolda aldı. Suç duyurusunda bulunan genç, ayakkabısının bulunmasını istedi.

Siirt Çarşı Camii'ne cuma namazını kılmak için giden genç, camiye girerken ayakkabısını çıkararak oradaki ayakkabılığa bıraktı. Namaz sonrası ayakkabısını yerinde bulamayan genç, herkes dağılıncaya kadar bekledi ancak yine ayakkabısını bulamadı. Çok değer verdiği ayakkabısının çalındığına ikna olan genç emniyete giderek suç duyurusunda bulundu.

"Her yere baktım, bulamadım"

Ayakkabısının çalınmasından büyük üzüntü duyan genç,  "Kamera kayıtlarında çocuğun yüzü belli ayağına girmediği halde zorla ayağına sokmaya çalıştı ve götürdü ayakkabıyı.Yurt dışından bu ayakkabı bana geldi yaklaşık 700 lira civarında. Çok değer verdiğim arkadaşım tarafından bana getirildi. Cuma namazından beri buradayım. Bir türlü bulamadık ayakkabıyı. Emniyete giderek suç duyurusunda da bulundum. En kısa zamanda ayakkabımın bulunmasını istiyorum” dedi.

"Cami imamı da ayakkabı hırsızlarından yakındı"

Çarşı Cami imamı Nevzat Erdabakoğlu ise "Şimdi belirtmek isterim ki bazen cuma günleri bir iki veya üç Müslüman kardeşimizin ayakkabılarının çalınması gerçekten bizi üzmektedir. Bu olayla ilgili bir haber aldığımızda biz hemen polise haber veriyoruz. Polis kardeşlerimizde camideki kamera kayıtlarını incelemeye geliyor ve gereken işlemleri yapmaktadır. Ancak ibadet için camiye gelen Müslüman kardeşimizin İslam'ın kesin bir şekilde haram kıldığı tasvip etmediği hırsızlık gibi bir olayı yapmasında gerçekten bizi üzmekte yapan kişiye yakışmamakta ve camiye gelen cemaatin tamamını üzmektedir” diye konuştu.