8 yaşındaki kız 61 milyon dolar değerindeki mirası reddetti! Nedeni ise sıra dışı

Hindistan’da 8 yaşında olan kız çocuğu Devanshi Sanghvi 61 milyon dolar değerinde bir elmas şirketinin varislerinden biri olarak servetini reddetti. Miras reddinin sebebi ise duyanları daha da şaşırttı. Sanghvi, Jain inancına ait bir dini tarikatta rahibe olmak için servetini reddettiğini açıklandı.

8 yaşındaki kız 61 milyon dolar değerindeki mirası reddetti! Nedeni ise sıra dışı

Hindistan’da büyük yankılar uyandıran bir olay meydana geldi. Hindistan’ın en zengin mücevher şirketinin varisi olan 8 yaşındaki Devanshi Sanghvi servetini reddettiğini açıkladı.

8 yaşındaki kız 61 milyon dolar değerindeki mirası reddetti! Nedeni ise sıra dışı - Resim : 1
 
REDDİ MİRAS NEDENİ DAHA İLGİNÇ

Küçük varisin Jain inancına ait katı bir dini tarikata rahibe olarak kabul edilmesi için mirası reddettiği öğrenildi.  Sanghvi, Hintli bir kredi derecelendirme kuruluşu olan ICRA'ya göre ailesinin 5 milyar rupi (61 milyon dolar) değerindeki servetinden vazgeçti.
 

8 yaşındaki kız 61 milyon dolar değerindeki mirası reddetti! Nedeni ise sıra dışı - Resim : 2

4 GÜN BOYUNCA TÖREN YAPILDI

Küçük kızın ailesi de şiddet karşıtlığını, katı vejetaryenliği ve tüm canlılara sevgiyi vaaz eden küçük bir Hint dini olan Jain inancının üyeleri. Yerel medyada paylaşılan fotoğraflara göre Sanghvi, bu hafta yeni mesleğine tapınakta 4 gün süren törenle başladı.

 

NTV'de yer alan habere göre Jainizm'in Hindistan'da çoğu varlıklı ticaret topluluklarından 4 milyondan fazla takipçisi var. Takipçiler katı bir vejetaryen diyete bağlı kalıyor ve bazı keşişler ve rahibeler, böcekleri yanlışlıkla yutmalarını önlemek için ağızlarını kumaşla kapatıyor.

8 yaşındaki kız 61 milyon dolar değerindeki mirası reddetti! Nedeni ise sıra dışı - Resim : 3

KATI GELENEKLERİ ELEŞTİRİLERE NEDEN OLUYOR

Din, bazı ritüel uygulamaları nedeniyle, özellikle de ölümüne aşırı oruç tutma geleneği nedeniyle eleştirildi. Haydarabad'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu, 2016 yılında günde sadece iki kez ılık su içmesine izin verildiği iki aylık oruç tutarken komaya girdi ve hayatını kaybetti.