81 ilde 150 bin konut projesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal konut projesi müjdesinin ardından milyonlarca kişi 'sosyal konut projesi başvuru, şartları, ücreti ne kadar' sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Sosyal konut projelerinde gözler büyükşehirlerdeki fiyatları çevrildi. Vatandaşlar 'İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Adana, Trabzon sosyal konut fiyatları, ücreti ne kadar' gibi aramaları yapmaya da başladı. İşte TOKİ sosyal konut projesi detayları...

81 ilde 150 bin konut projesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: İşte tüm detaylar...

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli kişiler için sevindiren haber geçtiğimiz günlerde gelmişti. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi 81 ilin tamamında olacak. 81 ilde 150 bin sosyal konut yapılacak. Hazine arazileri vatandaşa açılacak. Ev ve arsalar 15 yıla varan vadelerle satılacak.

"Büyük bir müjdeyle duyuracağız"
Ankara Çankaya İleri Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilde başlatacaklarını belirtmişti. Bakan Kurum, "İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız" demişti.

Erdoğan müjdeyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "81 şehirde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Vatandaşları kira öder gibi taksitlerle konut projeleriyle ev sahibi yapacağız." dedi.

Sosyal konut projesi detayları
"İlk kez ev sahibi olacaklar için hazırlanan projeler bitmek üzere" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu adım son dönemde şikayet konusu olan kiraların düşmesine de yol açacak. İlk defa evlenen gençler bu projede kota sahibi olacak. Önümüzdeki ay tüm detaylarını duyuracağımız konut kampanyasının hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.