“85 yıllık resim zaman yolculuğunu kanıtladı” iddiası

17. yüzyıl sömürge Amerika'sını anlatan 1930'lardaki bu duvar resminde beklenmedik bir şey var! Hatta bazı komplo hayranları bunun zaman yolculuğunun kanıtı olduğuna ikna olmuş durumda.

“85 yıllık resim zaman yolculuğunu kanıtladı” iddiası

İddialara konu olan resim Umberto Romano tarafından çizildi. 1937’de kaleme aldığı resminin adı Bay Pynchon ve Springfield'ın Yerleşmesi.

Resimde 1636'da Springfield şehrini kurmasıyla tanınan İngiliz sömürgeci ve kürk tüccarı William Pynchon'u gösteriyor. Bu kişi resimde, bölgede yaşayan yerli Amerikalılarla ticaret yaparken tasvir edilmiştir.

Komplo teorisi hayranlarını heyecanlandıran detay!

“85 yıllık resim zaman yolculuğunu kanıtladı” iddiası - Resim : 1
Bay Pynchon ve Springfield'ın Yerleşmesi

 

Resime yakından bakıldığında sağ elinde gizemli dikdörtgen bir nesneye bakan adamlardan birini farkedebilirsiniz. Bu detay, 21. yüzyıldaki insanların bir akıllı telefonu tutmalarına ve başparmaklarıyla aşağı kaydırmalarına çarpıcı bir şekilde benziyor.

“85 yıllık resim zaman yolculuğunu kanıtladı” iddiası - Resim : 2

Görüntüyle ilgili bir iddia ortaya atıldı

Springfield Merkez Postanesi'ndeki altı duvardan biri olan duvar resmi, 1937'de boyandığından beri değiştirilmedi. Sanatçı Romano, “iPhone” ismini duymadan çeyrek yüzyıl önce, 1982'de öldü.

Bazı internet dedektifleri, bu duvar resmini zaman yolcularının modern teknolojiyi geçmişe götürdüklerinin kanıtı olarak sundu.

Ancak kimileri, adamın elindeki nesnenin 17. yüzyılda yaygın olarak ticareti yapılan bir eşya olan ayna olabileceğini söylüyor.

Uzmanlarsa daha mantıklı bir açıklaması olduğunu söylüyor. Peter Russel: “Çağımızdaki teknolojiyi yaşayan insanlar algıda seçicilik yaparak tablonun yorumunu ve bağlamını değiştirebiliyor. Bu çok etkileyici bir şey. Resimdeki adamın, akıllı telefonunda sosyal medyaya dalmış birine benzerliğini de görmezden gelemeyiz.” Dedi.

Bu, modern teknolojinin asırlık bir resimde ilk kez görülmesi değil

Apple patronu Tim Cook, Amsterdam'daki bir müzeyi ziyareti sırasında 350 yıllık bir resimde bir iPhone gördüğünü iddia etti.

“85 yıllık resim zaman yolculuğunu kanıtladı” iddiası - Resim : 3
Apple patronunun "Iphone" gördüğünü iddia ettiği tablo fotoğraf

 

Tabloda bir erkek, dikdörtgen bir nesneyi tutarken görülebilirken, bir kadın, çocuk ve köpek de onunla ilgileniyor gibi görünüyor.