A, B, C vitamini içeriyor! Faydaları saymakla bitmiyor. Hangi yaz meyvesi

Bir çok mineral ve vitamine sahip yaz meyvesi menepoz baş ağrısına, insülin hastalarına birebir detayları haberimizde.

A, B, C vitamini içeriyor! Faydaları saymakla bitmiyor. Hangi yaz meyvesi

Gülgiller ailesinden gelen böğürtlenin içeriğinde magnezyum, kalsiyum, potasyumun yanı sıra A, B, C ve E vitaminler mevcuttur Zararlı kolesterol içermeyen bu besin, temel diyet lifidir. Ayrıca fosfor, çinko, folik asit, potasyum ve kalsiyum açısından iyi bir amino asit kaynağıdır. Böğürtlen koyu mor rengini bir antioksidan olan yüksek oranda antosiyanin içermesine borçludur. Tüm faydaları haberimizde...

A, B, C vitamini içeriyor! Faydaları saymakla bitmiyor. Hangi yaz meyvesi - Resim : 1

-Lif bakımından zengin olan böğürtlen sindirime yardımcı olur ve düzenli tüketildiğinde bağırsak sağlığının düzelmesini katkıda bulunur. Ayrıca kan şekeri ve insülin seviyesini düzenlemede yardımcı olur. 

-Bileşeninde bulunan doğal östrojenler sayesinde menopoz döneminde meydana gelen ateş basmasına iyi gelir.

A, B, C vitamini içeriyor! Faydaları saymakla bitmiyor. Hangi yaz meyvesi - Resim : 2-İçeriğinde bulunan bileşenler ile antioksidan kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcıdır. İçeriğindeki C Vitamini damar sertliğine karşı koruyucu görev görür.

-Tansiyonu ve kan basıncını düzene sokar.

A, B, C vitamini içeriyor! Faydaları saymakla bitmiyor. Hangi yaz meyvesi - Resim : 3- Kemik sağlığını korumak için gerekli kalsiyum ve magnezyumu içerir.

 -Yaşlılıktan kaynaklanan hafıza sorunlarına karşı koruyucudur.

A, B, C vitamini içeriyor! Faydaları saymakla bitmiyor. Hangi yaz meyvesi - Resim : 4-Cilt sağlığı için de faydalı olan böğürtlen, cildin erken yaşlanmasını engeller.

 -Böğürtlen, hastalığa neden olan ağız bakterilerinin ölmesine yardımcıdır. İçeriğinde bulunan gallik asit, rutin ve ellajik asit sayesinde anti viral ve anti bakteriyel özellikler gösterir.

A, B, C vitamini içeriyor! Faydaları saymakla bitmiyor. Hangi yaz meyvesi - Resim : 5- Folat açısından da iyi bir kaynaktır. Folat bir B grubu vitaminidir, sağlıklı saçların korunmasını ve duygudurum bozukluklarını azaltabilir.

 - Tok tutan yapısı ve düşük kalorisi sayesinde zayıflamaya yardımcı olur.