A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman'ın kariyeri...

Türkiye Basketbol Federasyonu Orhun Ene'nin ayrılığından sonra A Milli Basketbol Takımı başantrenörlüğü için Ergin Ataman'la anlaştı. A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ergin Ataman kimdir? İşte, yeni başantrenörlük için imza töreni tarihi belli olan Ergin Ataman'ın kariyeri...

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman'ın kariyeri...

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes'i çalıştıran Ergin Ataman, eski antrenör Orhun Ene'nin ayrılığının üzerine Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın başına getirildi. A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ergin Ataman kimdir? İşte, Ergin Ataman'ın kariyeri...

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ergin Ataman kimdir?

Asıl adı Halil Ergin Ataman, 7 Ocak 1966'da İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimini İtalyan Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamladı. Basketbola olan ilgisi ve yeteneği ile 1978 yılında Eczacıbaşı takımında oyuncu olarak kariyerine başladı. 3 çocuk babası olan Ataman, 2009 yılında hayatını Berna Ataman ile birleştirdi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman'ın kariyeri... - Resim : 1

Ergin Ataman'ın kariyeri

Eczacıbaşı ve Yeşilyurt takımlarında forma giydi. İlk antrenörlük deneyimini Eczacıbaşı altyapısında yaptı. Kariyerinin ilerleyen yıllarında Efes Pilsen alt yapısında antrenörlük yaptı. Ataman; Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen'de antrenörlük yaptı. 2001-2003 yılları arasında İtalya Basketbol Ligi'nde Montepaschi Siena'da antrenörlük yaparak kariyerini zirveye çıkardı. Antrenörü olduğu bu takımla 2001-2002 sezonunda Saporta Kupası'nda şampiyon oldu.

2008-2009 sezonu başında Efes Pilsen ile imzaları atan antrenör Ataman, takıma 2005'ten sonraki ilk TBL şampiyonluğunu kazandırdı. Ergin Ataman, 22 Mart 2014 tarihinde A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Başantrenörlüğü’ne getirildi. 2016 yılında bu görevinden ayrıldı. Anadolu Efes’in Koç’luğunu yapan Ataman şimdi A Milli Erkek Takımımızın yeni başantrenörü olacak.