A Milli Takım, EURO 2024 öncesi umut verdi

Sevgili okurlar, A Milli Takım, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamındaki ilk maçında deplasmanda Macaristan'a 1-0 yenildi. Skor olarak Macaristan’a yenilsek de oynanan oyun açıkçası umut verdi.

Vincenzo Montella’nın sahaya sürdüğü ilk 11 oyununun büyük bir kısmında beklenen performansı gösterdi, maçın ilk yarısında son vuruşlarda Kenan Yıldız ve Yunus Akgün biraz dikkatli olsa gol bulmamız içten değildi. Forvet mevkisinde Enes Ünal’ın henüz hazır olmaması ve istediği topları alamaması oyunumuzun hücumun bazı noktalarında eksik kalmasına neden oldu.

A Milli Takım, EURO 2024 öncesi umut verdi - Resim : 1

YARATICILIK MAÇLARIN KİLİDİNİ AÇACAK

İkinci yarıda Arda Güler’in oyuna girmesiyle Milli Takım etkili oynadı. Özellikle Hakan Çalhanoğlu, 8 numara mevkisine geçtikten sonra ataklarımızı daha kolay yönlendirdik ve Kenan Yıldız ile çok net bir fırsat yakaladık. Özellikle Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Hakan’ın savunma arkasına atacağı toplarla hızlı futbolcularımız arkaya koşular yaparsa birçok maçı böyle çözebiliriz. Kapanan rakiplere karşı da Arda Güler ve İrfan Can Kahveci’nin yaratıcılığına çok ihtiyaç duyacağız.

A Milli Takım, EURO 2024 öncesi umut verdi - Resim : 2

SEMİH KILIÇSOY VE AHMETCAN KAPLAN

Şimdi Türk futbol kamuoyunun en çok konuştuğu konuya değineceğim Semih Kılıçsoy şuan da Türk futbolunun en forma yerli futbolcuları arasında yer alıyor. Milli Takım’a çağrılmasına ne kadar sevindiysek Ümit Milli Takım’a gönderilmesine de o kadar kızdık.

*****

18 yaşında hayalleri olan bir genci Milli Takım’a çağırıp 3 gün boyunca taktik idmana almayıp daha sonra Ümit Milli Takım’a yollamak ayıptır. Bu durum Ahmetcan Kaplan için de geçerlidir. Ajax takımında ilk 11 oynayan ve form durumu her zaman artan genç futbolcu, tıpkı Semih gibi en azından Macaristan maçında süre verilip Ümit Milli Takım’a yollanabilirdi, söz konusu olayda kim karar verdiyse büyük bir yanlış yapmıştır. Umarım iki genç yeteneğimiz EURO 2024 kadrosunda kendilerine şans bulurlar.  

A Milli Takım, EURO 2024 öncesi umut verdi - Resim : 3