Kuntz duyurdu! 'İlk kez milli takıma getireceğiz'

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, milli takım kampı öncesi Riva'da basın toplantısı düzenledi. Kadro tercihi hakkında açıklamalarda bulunan Kuntz flaş ifadeler kullandı.

Kuntz duyurdu! 'İlk kez milli takıma getireceğiz'

A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Stefan Kuntz, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

İşte Kuntz'un açıklamaları

"Trabzonspor'u ve Sivasspor'u kazandıkları kupalardan ötürü tebrik ederim. Ayrıca Fenerbahçe ve Konyaspor'u da Avrupa kupaları için tebrik ederim. Şu anda 20224 Avrupa Şampiyonası dosyasını açmış durumdayız. Bizleri karmaşık bir süreç bekliyor ancak Uluslar Ligi arka kapıdan Avrupa Şampiyonası'na gidiş yolu açıyor.

Kuntz duyurdu! 'İlk kez milli takıma getireceğiz' - Resim : 1

Bu ülkenin en büyük oyuncularından biri olmak istiyorsanız şu anda tatilde değil de milli takım kampında olduğunuz için gurur duymalısınız."

Kuntz duyurdu! 'İlk kez milli takıma getireceğiz' - Resim : 2

"Burak'tan sonra yeni bir hiyerarşi var"

"Burak Yılmaz, milli takımı bıraktıktan sonra takımımız yeni bir hiyerarşi kazandı. Hakan ve Enes gibi isimlerin burada olması bize yeni düzen için fırsatlar tanıyacak."

"Çağırdım ama gelmek istemedi"

"Örneğin Mehmet-Can Aydın... Kendisini Milli Takım'a çağırdım ama gelmek istemedi. Kendisini hazır hissetmediğini ve şimdilik gelmek istemediğini söyledi." dedi.

"Yogayı getiriyoruz"

"Milli takıma yogayı getireceğiz. Avrupa'da olanlarla Tükiye'de olanları karşılaştırırsanız. Avrupalı çocuklar 13-14 yaşından beri spor psikolojisi yada mental anlamda eğitim görüyorlar.

Bu konular en az taktiksel konular kadar önemli. PSG, Real Madrid'e daha kötü taktiğe sahip olduğu için değil daha kötü bir psikolojiye sahip olduğu için kaybetti."

Kuntz duyurdu! 'İlk kez milli takıma getireceğiz' - Resim : 4

Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci ve Emre Mor açıklaması

"Orta sahada çok fazla oyuncum var. Orkun, Salih, Hakan, Dorukhan.. O bölgelerde 4 oyuncu tercih ettik. Şu anda bu 4 oyuncunun Mert Hakan'dan daha üstte olduğunu düşündüm. Aralarında çok küçük farklar vardı, ona göre karar verdim. Karşındakini itham etmeden iletişim kurmak gerekiyor. O nedenle ithamlar ve ifade ediliş biçimleri beni mutlu etmedi. İrfan Can ve Emre Mor için milli takım kapısını açık tutuyorum."

Kuntz duyurdu! 'İlk kez milli takıma getireceğiz' - Resim : 5

"Yunus Akgün çok değerli"

"Yunus Akgün'ün bu sezon Kasımpaşa maçında gösterdiği performans beni çok etkiledi. 10 kişi kalmalarına ve maç 3-0 olmasına rağmen sürekli bir şeyler yapmayı denedi. Ayrıca Galatasaray'a gol atıp sevinmemesi de benim Türk Milli Takımı'nda görmek istediğim oyuncu karakterine uyuyor. Milli takımda olmayı hak etti."

Kuntz duyurdu! 'İlk kez milli takıma getireceğiz' - Resim : 6

"Ferdi, Fenerbahçe'nin en iyilerindendi"

"Ferdi, bize taktiksel varyasyon imkanı sağlıyor. Sağ bek, sol bek ve bir mevkiide daha oynuyor. Onu daha önce Almanya'dayken izlemiştim. Sezon sonunda Fenerbahçe'nin en iyi oyuncularındandı."